BFC F2 wint uit tegen de Zuidvogels F2 na een sportieve strijd

Blauwe Kaart voor BFC F2

De eerste vijf minuten van de wedstrijd werden onze jongens nog flink onder druk gezet door de tegenstander uit Huizen. Toch kwam de F2 op een 0 – 1 voorsprong door een mooie goal van Arya na mooi samenspel met Luc en Dinand. Voor rust stond de stand alweer op 1 – 1 na een bekeken schot  van de Zuidvogels.

In de rust begreep het team dat de wedstrijd nog lang zou duren en dat er nog wel gewonnen moest worden. Na de rust knalde Luc de F2 met een hard schot naar de 1 – 2 en zo werd er voor de tweede keer een voorsprong genomen. Nu moest er worden doorgepakt en er werd druk gegeven op de tegenstander. Toch kwamen de Zuidvogels op gelijke hoogte door een teruggekaatste bal goed te benutten en van dichtbij in te schieten 2- 2.

Ondanks dat door beide teams hard werd gevochten om de bal verliep de wedstrijd uiterst sportief. Onze jongens bleven goed overspelen en druk zetten om zo dicht mogelijk bij het doel van de Zuidvogels te komen waardoor halverwege de tweede helft wederom Arya de kans kreeg om de keeper van de Zuidvogels te passeren 2 – 3. Deze voorsprong mocht niet meer uit handen worden gegeven. Onze F2 bleef goed voetballen en creëerde nog een paar goede kansen. Toch werd de einduitslag uit een dood spelmoment gecreëerd, namelijk d.m.v. een fraaie inswinger uit een corner door Maurits, eindstand 2 – 4!

Deze overwinning was verdiend gezien het vertoonde spel en dankzij de enorme wilskracht van onze jongens, er werd door iedere speler gebikkeld. Qua sportiviteit viel het team ook op bij de tegenstander. Daarvoor werd onze F2 dan ook beloond met het in ontvangst mogen nemen van de Blauwe Kaart uitgedeeld door de sympathieke coach van de tegenstander. Hiervoor dank!

Het team mag terugkijken op een méér dan geslaagde competitiewedstrijd in Huizen!