BFC F2 speelt een prima wedstrijd tegen Buitenboys F1, uitslag 3 – 3

Nadat de F2 in december jl. de winterkampioenschap had binnengesleept volgde promotie naar de 1e klasse 18. Dit betekent voor dit talentvolle en ambitieuze team dat er nu dit voorjaar 2014 krachtmetingen volgen met veel sterkere tegenstanders en het team dus vol aan de bak zal moeten.

Afgelopen zaterdag 25 januari was de aftrap in Almere tegen Buitenboys F1 en wat op papier een mooie wedstrijd kon worden werd ook bewaarheid. De F2 moest in de eerste tien minuten wennen aan het goede positiespel en felle tegenstand van de Buitenboys F1. De tegenstander kreeg dan ook al een aantal kansen die niet benut werden doordat onze keeper Pelle Habraken duidelijk goed in zijn vel zat en gedurende de hele wedstrijd uitstekend stond te keepen. Na ongeveer een kwartier was de F2 gewend aan het hogere tempo en de speelwijze van de tegenstander en kwamen ook van onze kant de kansen.

In de 16e minuut schoot de keeper van Buitenboys F1 de bal uit, Wens Rupert onderschepte het en schoot mooi gericht de 0 -1 binnen. De F2 kwam toen op stoom, begon druk te zetten op de tegenstander en individuele duels werden gewonnen.

In de 23ste minuut schoof Timber Fett de bal mooi tussen twee tegenstanders door naar Mika Horvath die vanaf net over de middellijn een rush inzette richting de goal van de tegenstander om vlak voor de keeper met zijn linkervoet subtiel de bal in de rechterhoek te tikken, 0 – 2. De F2 ging vol vertrouwen de rust in. De roes van de overwinning werd in de 29ste minuut gesmoord door de Buitenboys met een fraaie punter in de rechterhoek door hun spits. Niet veel later maakten de Buitenboys er 2 -2 van. Hierna volgden nog een paar goede kansen voor de tegenstander maar keeper Pelle stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon ook geholpen door goed verdedigend werk van onder andere Yorick van de Dikkenberg en Gerben van Vulpen.

De F2 zette weer aan, er was goed combinatiespel en Mika probeerde opnieuw een lange rush te maken maar werd op zo’n 15 meter voor het doel omver geduwd dat resulteerde in een vrije trap. Mika krulde de bal over het muurtje heen in de linker kruising en bracht de stand met nog een minuut of vijf te spelen op 2 – 3.  De overwinning leek in zicht. Totdat een rechtervleugel aanvaller van de Buitenboys gevaarlijk dichtbij het doel van keeper Pelle kwam en de bal vanaf de zijkant snoeihard tegen voor ons doel staande Yorick aanschoot waardoor vlak voor tijd toch nog een gelijke stand op het scorebord terecht kwam, 3 – 3.

Ook al was er even een tegenslag te verwerken voor het team zo vlak voor tijd, de vreugde in het spel,  de souplesse in de acties en het rendement uit de benutte kansen gaf de F2 meer dan genoeg reden om met opgeheven hoofd huiswaarts te keren en het vervolg van de competitie in deze hogere klasse met vertrouwen tegemoet te kunnen zien! Zaterdag 1 februari wacht er weer een spannend duel op de F2 tegen Sporting Almere F1!