BFC F1 Successtory Continues…….

GO lineup2Finalist Hoofdtoernooi JOER International / Good Old 2014

Wanneer op zaterdagmiddag om 17:30 uur negen Bussumsche gigantjes onder de symfonische klanken van de Champions League hymne, gadegeslagen door bijna duizend toeschouwers op het volgepakte sportpark aan ’t Jagerspaadje in Loosdrecht,  het weerkaatsende hoofdveld betreden voor de finale van The Good Old 2014 staat de wereld voor even stil. De rillingen gierden al de hele dag door de lijfjes van dit unieke stel, hun steeds enthousiaster geraakte ouders vielen al van de ene in de andere verbazing en zelfs bij het altijd stoïcijns ogende technische trio was er iets van verafgoding waarneembaar. Wat een apotheose!

De Good Old 2014 is het hoofdtoernooi van organisator JOER internationaal dat 24 topteams (veelal BVO’s en topklasse amateurs) uit diverse landen naar Loosdrecht haalde. Hoewel in de kwalificaties naast een startbewijs was gevist, wist BFC met een ultieme combinatie van scorebordjournalistiek en het betere lobbywerk een wildcard te bemachtigen.

Poulefase

BFC – Balcontrole Academy          1-1         Thijs
BFC  – Racing Genk                     4-0         Sebastiaan (2), Tim, Thijs
BFC – KV Mechelen                      1-1         Sebastiaan
BFC  – Almere fc                          2-0         Tim, Sebastiaan
BFC – Rot Weiss Oberhausen        5-0         Tim (2), Elio, Sebastiaan, Alex

Finaleronde

BFC – Lierse SK                               3-1         Sebastiaan (2), Alex
Schalke’04 – BFC                             3-0

De weg naar de finale loog er niet om. Met twee gelijke spelen en drie glansrijke overwinningen bleef de Azzurri op doelsaldo Balcontrole Academy (voetbalschool van Zeeburgianen en andere doorgeselecteerde talenten uit de regio Groot Amsterdam) voor dat in haar laatste wedstrijd tegen Racing Genk op een gelijkspel bleef steken. BFC Bussum als poulewinnaar in een kwartet met Schalke’04, Sparta Rotterdam en Lierse SK als halve finalist! Het vervolg werd een cadeautje.

GO winning team2Onder auspiciën van het technische trio trokken de jonge helden zich terug naar de naastgelegen hockeyclub om in alle rust met waardevolle pepermuntlessen de concentratieboog gespannen te houden. Het miste zijn uitwerking niet, want hoewel de Belgische oud-landskampioen Lierse SK een duidelijk speloverwicht had bleken onze blauwhemden meedogenloos in de omschakeling. Een historische 3-1 zege en plaatsing voor de grote finale was een feit. Dat Schalke’04, dat Sparta Rotterdam met duidelijke cijfers versloeg, daarin te sterk was maakte de smaak van euforie er niet minder om. Dit zullen we nooit vergeten, hulde dus!

Vaste waarden als Severijn, Darcy (vakantie) en Stijn (blessure) ontbraken in de selectie, maar eens te meer bleek dat de ‘Onder-9’ selectie voldoende breed is om dit gemis op te vangen. Max Snell alias ‘Caldas’ is normaal gesproken ausputzer van de F3, maar blijkt een begenadigd goalie. Gehuld in Casillas-outfit etaleerde hij met flitsende reflexen en volmaakte spelhervattingen zijn keeperskunde. Alex Messori, ook F3, voelde zich als een vis in het water bij de Azzurri. De animator met Italiaanse roots leek even bevangen door nervositeit, maar groeide in het toernooi en werd beloond met twee treffers. Ties Kooijmans voltooide de trilogie ingehuurde F3-spelers en had ook snel door dat enige aanpassing in speelstijl noodzakelijk. Naast de voorbeeldige werklust weerhield het de getructe balvirtuoos er niet van om zijn befaamde sleepbewegingen te showen. Milan noteerde zeven voortreffelijke optredens als onverbiddelijke krachtpatser in de defensie. Zijn spel was exemplarisch voor het hechte teamwork. Ook Joris grossierde in uitzonderlijke vertoningen en ging als een ogenschijnlijk automatische piloot vloeiend mee in de positieve flow. Thijs acteerde zoals een goed captain betaamt en strooide als ultieme groepscontroller met puike aanwijzingen aan medespelers. Met twee magnifieke kopgoals was zijn beloning weer hartelijk.  Elio moest als verbindingspeler tussen verdediging en aanval dikwijls zijn reserves van zijn longinhoud aanspreken. Met bedrijvig stofzuigen en behendige kunstgrepen bevestigde hij zijn o zo gewaardeerde veelzijdigheid. Tim  blijft een lust voor het oog en zorgt vooral in balbezit voor continue dreiging. De sierlijke linkspoot tekende tegen Racing Genk voor het mooiste doelpunt van de dag. Sebastiaan werd toernooitopscorer met zeven treffers in evenzoveel wedstrijden. Een mooiere verjaardag kon deze hondstrouwe terriër zich niet wensen. Totaal in extase mocht hij de grote beker naar huis (en de camping) meenemen.

Terwijl de F3-spelers woensdag a.s. nog een daverende uitdaging op het programma hebben staan in de kwartfinale van het bekertoernooi, kunnen de F1-spelers met een gerust hart vakantie vieren. Met twee vrije weekenden in het verschiet zal voor hen de training pas weer worden hervat op woensdag 7 mei. Rust lekker uit, want met een competitieduel en maarliefst zeven toernooien is het seizoen nog lang niet voorbij ;-).