BFC F1 heeft overduidelijk de X Factor

BFC F1 – Zuidvogels F1        11-1
Doelpunten: Stijn (2), Darcy (2), Thijs (2), Tim (2), Elio, Sebastiaan, Milan

X factorSoms zijn er van die dagen dat alles lukt. Afgelopen zaterdag was er zo een. Onze Azzurri was gewaarschuwd voor deze opener van de voorjaarscompetitie, want de bezoekers uit Huizen slaagden er in het najaar bijna in BFC F1 pootje te lichten. Maar een gewaarschuwd kind telt voor twee. Onze blauwe brigade deed binnen twee minuten al twee keer het netje bollen. Wat volgde was exceptioneel en puur genot. Dat juist de beroemde RTL presentatrice Wendy van Dijk getuige was van deze galavoorstelling mocht geen toeval zijn. Het collectief had overduidelijk de X Factor vandaag!

Het altijd opbouwend kritische publiek stelde geruststellend vast dat sprake was van totaalvoetbal van een andere planeet. Ook de massaal meegereisde uitsupporters konden niet voorkomen dat de mondhoeken zo nu en dan met een zakdoek moesten worden gedept. Niet alleen de individuele hoogstandjes zoals de schaar, de akka en de Zidane werd geshowd, maar ook soepel draaiende carrousel werd in opperste vorm ten tonele gebracht. BFC F1 was weer eens oppermachtig. Na een ruststand van 7-0 werd in de tweede helft wat gas teruggenomen. Toch konden de gasten niet voorkomen dat het telraam doordenderde tot in de dubbele cijfers. Eindstand 11-1 met wondermooi voetbal, hulde dus!

Superlatieven schieten tekort voor dit unieke collectief. Daarom geen specifieke man-of-the-match vandaag. Severijn herstelde zelf een zeldzaam oneffenheidje en genoot mee met de groep. Darcy was de personificatie van het totaalvoetbal anno nu. Met een fraaie lob en een slimme schuiver doelpuntte hij twee keer. Milan grossierde in balveroveringen en stond ook een keer aan het einde van een vloeiende aanval. Thijs heerste in de as ondanks dat hij niet volledig hersteld is van zijn parasietenbezoek. Als gelegenheidsspits trof hij twee keer doel, waaronder een keer met het hoofd. Joris was messcherp aan de flank. Zijn puike optreden kreeg helaas net niet de beloning van een treffer. Sebastiaan heeft elke kunstgrasspriet weer van dichtbij gezien. De mouwloze snuiter bracht rust en regelmaat en prikte ook zijn goaltje mee. Elio onderscheidde zich wederom met onnavolgbare lichaamsbewegingen. Zowel aanvallend als verdedigend was hij een plaag voor de Huizers. Stijn was los. Binnen 30 seconden prikte hij al de openingstreffer binnen en verderop in het schouwspel was hij weer het meest oplettend in de rebound. Tim roetsjte weer langs de flanken en was niet vies van een spectaculair straatvoetbalbravourestukje. Twee coole treffers vielen hem ten deel.

Onze jongens lijken in topvorm. Goeie timing, want woensdag starten de Ajax Twin Games 2014 met een aftrap in Diemen en zaterdag volgt een lastige uitwedstrijd tegen Waterwijk F1, waar we nog wat goed te maken hebben na de bekeruitschakeling eerder dit jaar. En passant vindt er vrijdagavond ook nog een huldiging plaats. Support en aanmoediging wordt beloond, zo bleek vandaag maar weer. Met andere woorden: Komt dat zien!

Woensdag 29 januari: Diemen U9 – BFC U9
Aanwezig: 15:30 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC
Aanvang: 16:30 uur Sportpark Diemen, Sportlaan 13 te Diemen

Vrijdag 31 januari: Huldiging Kampioenen Najaarscompetitie

Zaterdag 1 februari: Waterwijk F1 – BFC F1
Aanwezig: 08:10 uur in blauw tenue en trainingspak bij BFC
Aanvang: 09:00 uur Rie Mastenbroeksportpark 4 te Almere