BFC F1 en het wonder van de Wolfskamer

Zuidvogels F1 – BFC F1  3-4

Doelpunten: Thijs (2), Stijn, Sebastiaan

“Het Wonder van de Wolfskamer”. Met een weergaloze apotheose hebben onze helden van de F1 hun status als koploper zonder puntverlies op het nippertje weten te behouden, maar daar zag het heel lang niet naar uit. De oorzaken blijven nog ongewis, maar voor de slappe start gonzen geruchten als ‘The Voice’, ‘blondines binnen lijnen’ en ‘Roze Duivels’. Markant is echter dat met het winnende doelpunt in de slotminuut het Roze Duivels’ huzarenstukje van de avond ervoor werd gekopieerd. Na een eerste bedrijf dat meelijwekkend was, met een 3-0 achterstand tot gevolg, volgde dan eindelijk de eerste echte donderspeech van de coaches. Onze kleine helden moest de waarheid worden verteld. Geen dovemans oren dit keer. Wat volgde was circa 80% balbezit dat werd omgezet in mogelijkheden, kansen en vier doelpunten. Captain Thijs schreef met een snoeiharde kopbal in de laatste minuut hoogstpersoonlijk de laatste bladzijde van zijn eigen jongensboek. Eind goed al goed, maar genoeg om over na te denken. Koppositie gehandhaafd, toch hulde dus!

thijs zuid

Man of the Match: Thijs Arts

Severijn had het behalve wat gevaarlijke corners niet eens zo druk. Toch moest hij drie keer de bal oprapen achter de lijn. Met een knappe redding op een spaarzame counter in de tweede helft redde hij zijn team gelukkig toch nog. Milan had weliswaar Chinese oogjes na een avondje doorzakken in de BFC kantine, maar weerde zich kranig tegen een sterke dispensatiedame. Darcy kon de haperende machines in de eerste helft maar moeilijk aan de praat krijgen, maar bleef cool ondanks zijn kleinere postuur. Joris kende ook al zo’n lange blondine tegenover hem. Zijn inspeelpass is normaal zorgvuldiger, maar met een aantal belangrijke intercepties voorkwam hij een koude douche. Thijs speelde als meewerkend voorman – als enige – The Perfect Game en kwam alle lof toe. De gigant speelde noodgedwongen alle minuten en betaalde het vertrouwen in klinkende munt uit. Twee wonderschone treffers en drie punten waren zijn beloning. Elio kreeg veel ruimte, maar werd te weinig in het spel betrokken door zijn medespelers. Eenmaal aan zet glom de frivole baldribbelaar slechts incidenteel. Hij tekende wel voor de winnende assist. Sebastiaan leek aangeslagen door de tegenspoed van vaderlief (gegipst achillespeesje na 7:7 optreden). Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat het beest in hem weer als vanouds ontwaakte. In die vurige tien minuten prikte hij ook nog een goaltje mee. Stijn kreeg maar moeilijk controle over de bal en lijkt te kampen met de bekende terugslag van een snelle nieuwkomer met ongeslepen diamant. Neemt niet weg dat hij weer een doelpuntje meepikte en ‘gewoon’ onze topscorer is. Tim worstelde aanvankelijk ook met zijn vorm en leek in de eerste helft ook conditioneel wat problemen te ondervinden. Zijn theoretische bagage hield hem overeind en met drie prima assists leverde hij toch nog een heel belangrijke bijdrage aan de aanhoudende zegereeks.

Volgende week een dubbel programma met twee thuiswedstrijden: VV De Meern F1 komt midweeks oefenen en is net als BFC nog zonder puntverlies in de competitie. Pittig dus. Zaterdag komt volgt een competitiebezoek van AS’80 F1. De Almeerders zijn in vorm na een 7-2 zege tegen NVC en zullen gebrand zijn op een goed resultaat, omdat hun vriendjes van AS’80 F2 al met 0-9 klop kregen van BFC F1 in de bekercompetitie. Genoeg om naar uit te kijken weer dus!

Woensdag 2 oktober

BFC F1 – VV De Meern F1
Sportpark Meerweg te Bussum
Aanwezig: 17:30 uur – in blauw wedstrijdtenue en trainingspak
Aanvang: 17:45 uur

Zaterdag 5 oktober

BFC F1 – AS’80 F1
Sportpark Meerweg te Bussum
Aanwezig: 11:05 uur – in blauw wedstrijdtenue en trainingspak
Aanvang: 11:35 uur