BFC F1 blijft furore maken met 8-3 winst tegen Waterwijk F1

BFC F1 – Waterwijk F1        8-3
Doelpunten: Sebastiaan (3x), Darcy (3x), Elio, Tim

Ons blauwe sterrenensemble heeft definitief een voorschot genomen op de titel in de hoogste F-klasse. Met voetbal op geaccidenteerd terrein in haar meest pure vorm werd de grootste concurrent ietwat geflatteerd opzij gezet. De rode uittenues van Waterwijk werkten aanvankelijk als een rode lap, waardoor de Azzurri het vijandige doel welwillend bestierden. Met volmaakt pressievoetbal werd de tegenstander noodgedwongen op eigen helft gehouden. De dominante speelwijze resulteerde in een dikverdiende 2-0 russtand. Na de thee waren de rollen even omgedraaid. De pauze had de gastheren duidelijk geen goedgedaan. De Almeerders bewezen ook over bijzondere voetbalgaven te beschikken met als gevolg dat de voorsprong kinderlijk eenvoudig uit handen werd gegeven. Na de gelijkmaker ging de knop gelukkig weer om en wat volgde was een ongeëvenaarde ommekeer. Enkele feilloze counters werden uiterst effectief omgezet in doelpunten, waarna de kopjes bij de gasten gingen hangen en de draad van het eerste bedrijf weer werd opgepakt. Terwijl bij Waterwijk de voetbalkunde omsloeg in teleurstelling, groeide de overtuiging en het aanzien van onze blauwhemden. Een wederom grootse zege was het logische gevolg, hulde dus!

Goalie Severijn las de wedstrijd vakkundig en voorkwam met puik voeten- en bokswerk op belangrijke momenten een tegentreffer. Milan liet zich tegen de boomlange en pijlsnelle aanvallers niet het kaas van zijn brood eten en smoorde menig offensieve bedoeling van de opponent. Thijs zwaaide – zoals gewoonlijk – de scepter in de as. De wederom uitblinkende kapitein dirigeerde, corrigeerde en prikkelde zijn manschappen met voorspoed tot gevolg. Joris gaf zichzelf een prachtig verjaardagscadeau. De jarige lefty gaf geen krimp en voerde voorbeeldig geconcentreerd zijn opdrachten uit. Sebastiaan werd weer door het veld geslingerd. Nagenoeg alle posities rakend toverde deze bezienswaardigheid en passant ook nog even een valse hattrick uit de hoge hoed. Darcy was ook al zo’n trekpleister die het net drie keer deed bollen. Hoewel klein van stuk beet de Britse rugbyliefhebber exemplarisch van zich af. Elio leek letterlijk en figuurlijk onder de voet te worden gelopen door de robuuste afweer, maar zijn fenomenale balcontrole en weergaloze acceleraties maakten weer verschil. Zijn krul in de kruising was applaus waard. Tim soleerde veelvuldig langs de als pionnen genagelde defensie en tiranniseerde hen met souplesse. Zijn laatste balaanraking rolde tergend langzaam over de doellijn. Prima beloning!

Hoewel de competitie even stil ligt volgt komende week toch weer een dubbel programma. Op maandag worden de degens gekruist met Sporting Martinus U9 met als doel de koppositie in de TWIN GAMES te handhaven. Zaterdag volgt een pittige friendly tegen WV-HEDW F1, ofwel “Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen”. Twee keer thuis. Reden genoeg dus om de agenda weer te blokken.

Maandag 24 maart
BFC U9 – Sporting Martinus U9
Sportpark Meerweg 63, Bussum
Aanvang: 17:30 uur
, aanwezig 17:15 uur bij BFC in blauw wedstrijdtenue

Woensdag geen trainen

Vrijdag wel trainen

Zaterdag 29 maart
BFC F1 – WV-HEDW F1
Sportpark Meerweg 63, Bussum
Aanvang: 10:00 uur
, aanwezig 09:30 uur bij BFC in blauw wedstrijdtenue