BFC E4 zoekt nieuwe uitdaging

Na drie beker- en twee competitiewedstrijden kan gerust gesteld worden dat de E4 dit seizoen uit de startblokken is geschoten.  Met verzorgd en fris aanvalsspel werden alle tegenstanders tot nu toe resoluut teruggewezen.  Eén en ander resulteert da n ook in duidelijke rapportcijfers:  5 gespeeld, 15 punten,   50 doelpunten voor,  5 doelpunten tegen. Dat is gemiddeld dus een 10-1 overwinning en daar zou vandaag niet al teveel vanaf worden geweken.

Omdat niets menselijks onze boys vreemd is begint deze overmacht zo langzamerhand te leiden tot onderschatting  en gemakzucht in deze toch duidelijk veel te laag gegrepen 3e klasse.  Zo ook vandaag. Na een verdienstelijk midweeks gelijkspel tegen 2e klasser (en koploper) NVC E2  en een motiverende 2-2 op de afsluitende vrijdagtraining tegen grote broer E3 mochten de heren  in een  heerlijk herfstzonnetje  in Almere  de degens kruisen met AS’80 E5.

De eerste helft was het genieten geblazen.  Middels verzorgd positiespel ging de bal van voet tot voet en toen de rook was opgetrokken stond er een ruststand van 0-8 op het bord.  En zoals wel vaker in een dergelijk spelbeeld waren de dubbele cijfers toen al ruimschoots haalbaar geweest. De doelpunten kwamen van meerdere voeten en de openingstreffer was zelfs een fraaie kopbal. Speciale vermelding verdient de 0-8 en dan met name de fraaie pass waarmee verdediger Abel spits  Deef vrij voor de keeper zette, die vervolgens niets anders kon doen dan beheerst afronden.

De Almeerder coach moest in de rust allereerst een met schuttingtaal gepaard gaand intern brandje blussen maar had vervolgens vooral de taak zijn mannen op te beuren voor (hopelijk)) nog zo’n helft tikkie-takkie voetbal van BFC.  Hij slaagde daarin met glans. Door voor te houden dat de eerste helft weliswaar met 0-8 was verloren maar dat het de tweede helft gewoon weer met 0-0 begon liet AS’80 de koppies niet hangen. Helaas speelden onze mannen ogenschijnlijk met de inspiratie van een reeds gewonnen wedstrijd. Weg was het positiespel en nu de winst al binnen was leek de eigen eer en glorie meer en meer bovenliggend te worden. Omdat verdedigen er in die opvatting ook niet echt meer toe doet kon het gebeuren dat keeper Seth de 2e helft zeker vijf keer in 1 op 1 situaties kwam te staan en uiteindelijk ook twee keer moest vissen.  Zelf werd het net nog maar 2 keer gevonden waardoor een eindstand van 2-10 werd bereikt.

De E4 is dringend toe aan een  nieuwe uitdaging want van deze zaterdagse telraam uitslagen worden deze talentjes niet beter. Een pittig midweeks oefenprogramma  en wellicht zelfs een tussentijdse transfer naar de 2e klasse kunnen de gemotiveerde technische  staf hier hopelijk bij helpen. Want één ding is duidelijk: het potentieel is enorm!

teamtalk