BFC E4 op koers voor titel

Nadat BFC E4 in de najaarscompetitie promotie afdwong naar de 1e klasse is de ploeg op koers voor de titel.

Met de betrouwbare en goed keepende Martijn op doel, hebben de mannen Jan, Melle, Bram, Lukas, Sam, Felipe, Michiel en Fjodor alle 6 gespeelde competitie wedstrijden gewonnen.  BFC is tevens de minst gepasseerde verdediging met slechts 9 tegendoelpunten.

Na eerder al met directe concurrenten Weesp E3 (uit 3-4) en Forza Almere E1 (thuis 2-0) afgerekend te hebben werd vandaag het stugge Waterwijk E6 (uit) met 3-1 verslagen. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot want bij rust was het nog 0-0. Het was duidelijk dat de 9-9 oefenwedstrijd op een driekwart veld afgelopen woensdag tegen Ijburg (2-0 winst) nog in de benen zat bij de jongens. Na een peptalk van de coaches trok BFC de wedstrijd naar zich toe en met beter combinatie voetbal werd het al snel 3-0 in de 2e helft. De teugels werden losgelaten en Waterwijk kon een eretreffer scoren.  Nummer 2 Weesp E3 heeft 5 verliespunten maar twee wedstrijden meer gespeeld. De titel is in zicht maar dan moet er uit de resterende wedstrijden wel nog voldoende punten worden gehaald.

Op 11 mei a.s. volgt de uitwedstrijd tegen AS 80 E3 en op donderdag 16 mei de thuiswedstrijd tegen Weesp. Onduidelijk is of BFC de twee afgelaste wedstrijden tegen Sporting Almere E5 en Forza Almere E1 nog gaat inhalen.