BFC E4 blijft winnen in de competitie

Zaterdag heeft E4 weer laten zien dat zij thuis horen in de eerste klasse.  Na een zeer teleurstellend gelijkspel voor de beker afgelopen woensdag (welk uitmondde in een verlies na penalty’s) moest BFC E4 de winnende, opwaartse lijn weer oppakken. Gespannen, maar gretig en fris liet BFC E4 zaterdag  tegen Sporting Almere E2 zonder twijfel zien wie de betere partij was; ze pakten gedecideerd de drie punten met 6-2.

 

In de vaste opstelling met Seth op goal, Abel, Bauke en Luc G in de verdediging viel het eerste goal ongelukkiger wijs door een kopbal in het eigen goal, 0-1. Zes minuten later trok Bauke de stand gelijk door van achteren uit op te komen en in vrije positie vanuit het midden de bal snoeihard in het zijnet van Sporting Almere te plaatsen, 1-1. Het tij was gekeerd en BFC E4 kwam beter in de wedstrijd. De spitsen Luc VDD, Quinten en Sem werkten hard tegen de grote jongens van Sporting Almere die haast twee keer zo lang en breed waren. Vlak voor rust kopte Abel de bal vanuit een perfect geplaatste hoekschop in het goal, 2-1.

 

De tweede helft lieten de verdedigers zien hoe er gescoord kon worden. Van achteruit slalomden Bauke en Abel om beurt zich keer op keer door de defensie en vielen de poeiers genadeloos binnen.  Ook Sem liet het niet na nog een goal te maken, dankzij zijn snelle sprints en behendigheid. Het in eerdere weken getoonde mooie combinatie voetbal van BFC E4 werd lastig gemaakt door de tegenstanders.  Ook Deef en Olivier hielden op verschillende posities goed stand. Met slechts enkele kansen voor Sporting Almere, werd de eindstand op 6-2 winst gezet.

 

Het team groeit nog steeds en stuk voor stuk trainen de jongens hard om iedere week beter voetbal te laten zien. De komende wedstrijden worden nog spannend. BFC E4 speelt nog drie wedstrijden en staat 3 punten achter de koploper (Waterwijk E3) waartegen nog gevoetbald moet worden. Bij winst zal het mooie doelsaldo in het voordeel van BFC E4 zijn. Dit wordt nog een spannende eindfase …..