BFC E2 kent droomstart

Zaterdag 23 augustus / 30 augustus

AS’80 E1 – BFC E2 2-3 Doelpunten: Thijmen (2), eigen doelpunt

BFC E2 – BVV’31 E1 7-4 Doelpunten: Thijmen (3), Sweder (2), Simon, Maor

Eindelijk was het zover. Vorige week uit in Almere de start in het bekertoernooi van het 2e E-selectieteam. Op papier een start tegen een lastige tegenstander en dat bleek ook zo te zijn. Na de eerste uitleg van de nieuwe trainer/coach Brian D’Azevedo werd gestart in een 1-3-3-2 formatie.  Zichtbaar moesten de jongens wennen aan elkaar en na een onterechte penalty tegen en kunst en vliegwerk werd met een 2-1 achterstand gerust. In de tweede helft werden de mouwen opgestroopt en konden ouders en ander publiek genieten van een spannende strijd. Met een laatste doelpunt in de slotminuut werd de overwinning mee terug naar Bussum genomen.

En ook vandaag was het wederom genieten aan de kant. Ten opzichte van vorige week was er meer rust aan de bal, was het positiespel beter verzorgd. Met een aantal mooie combinaties werd BVV’31 af en toe zoek gespeeld. De jongens lieten zien welke potentie zij in huis hebben. Een 3-2 ruststand werd na rust in no time uitgebouwd naar een veilige 6-2 voorsprong. Wat concentratieverlies mocht de pret dan ook niet drukken en in de laatste seconde werd het publiek met een heerlijke aanval op nog een doelpunt getrakteerd.

Nieuwschierig wie onze jonge helden zijn?

In het doel staat Jort Zwagerman. Dit seizoen overgekomen van Nederhorst E1 laat hij direct zien een absolute versterking te zijn voor BFC. Centraal achterin staat Jesse Bolhuis, wat een rust straalt hij uit. Als vleugelverdedigers hebben wij de beschikking over een aantal toppers Ivar Szendy op links, Ole van Schothorst op rechts en Anthony de Bruin liet vandaag weer zien aan beide kanten uit de voeten te kunnen. Op het middenveld aan de rechterkant Simon Dingemans met altijd weer de drang naar voren en Sweder van den Berge op links. Als centrale middenvelder staat Thijmen de Roover in de as. Van Alex Messori en Darcy Urban,  onze twee eerste jaars E spelers en weliswaar nog klein van stuk, hebben we vandaag al kunnen proeven waartoe zij in staat zijn voorin. Jay Sordam vandaag opgeroepen bij de E1 is dit jaar nieuw op de club en staat nu al bekend om zijn snelheid op de flanken.

2 overwinningen in het bekertoernooi wat een droomstart voor dit E-selectieteam. Volgende week start de competitie uit tegen DOSC E1 in de E pupillen 9:9 hoofdklasse. Maar belangrijker nog om mee af te sluiten wat een leuk team is dit om van te genieten. De jongens hebben erg veel plezier samen en dat telt! Echt waar? Wat dacht je van deze foto?

BFC E2