BFC E2 – AS ’80 E1

Na drie nipte, niet altijd verdiende, nederlagen op rij (tegen Delta Sports E1, Maarssen E1 en Buitenboys E1) werd het weer eens tijd dat de E2-haantjes victorie gingen kraaien. Tegenstander was koploper AS ’80 E1, over de brug gekomen voor maar 1 ding, en wel het kampioenschap in Hoofdklasse 9. Getuige het aantal meegereisde supporters en de bossen bloemen in de kleedkamer hadden ze hier alle vertrouwen in. En eerlijk is eerlijk, na 2 competitienederlagen tegen relatieve laagvliegers leek onze E2 op papier een tegenstander die verslaanbaar zou moeten zijn. Maar da’s scorebordjournalisitiek.

Eerste helft:

Foutjes achterin, gemiste kansjes voorin, een vroeg verlies van Ties; de BFC-ers leken de trend van de afgelopen weken weer voort te zetten. Waar voorheen ongekende felheid, snelheid, scherpte en efficientie de kenmerken waren, lukte er in het eerste half uur weer vrij veel net niet. Natuurlijk, de tegenstanders worden sterker in de hogere regionen van de E-top, maar toch hadden we allemaal telkens het idee dat er meer in zou zitten. Want goed voetballen kunnen ze allemaal. Om een lang verhaal kort te maken, de mannen stonden bij rust 1 – 3 achter.

Tweede helft:

Na een speech van Awi waarin hij de sterke kanten van het E2-team benadrukte viel ineens het kwartje. De scherpte achterin bij Bassie, Sidney, Joris, Jop, Milan en Mees, de dynamiek en sterke passing bij de midden-mannen Timber en Oliver en de skills voorin bij Roberto, Pieter, Tijl en Jack waren ineens weer terug. De mannen vonden elkaar op de manier die we gewend waren, waarvan we wisten dat ze het konden. En boem, daar was het dus. Prachtig opgebouwde aanvallen over de vleugels, sterke passing van achteruit, oog voor de vrije man, ze deden precies dát wat elke E2-volger wist dat ze konden. Via een mooie Milan-pass-Jack-kaats-Timber-pass-Ollie-aanval over rechts wist Ollie er de verdiende 2 – 3 in te schieten! Daarna wist Pieter een corner er in 1 keer in te krijgen met behulp van een beetje wind (dat geluk dwing je af) en vervolgens wist Jop er vlak voor tijd weer een prachtige vrije trap van afstand ‘in enen’ in te schieten, met als resultaat een welverdiende 4 – 3 overwinning! De bloemen konden weer meegenomen worden naar Almere.

Hulde voor de jongens, ontzettend goed gedaan. Volgende week de afsluiter van de competitie in Nieuwegein, lopen we nog niet al teveel op vooruit. Hoe dat afloopt hoort u over een week…;)

BD