BFC E1 zorgt voor spektakel in de kaasstad

Zaterdag 17 januari
AFC’34 E1 – BFC E1 2-3
Doelpunten: Bram (2), Thijmen

Het werd zo’n zaterdag dat begon in het pikkedonker met bloemetjesgordijnen op de voorruiten van de Gooische bolides. Een onbevredigende wekker die vroeger afging dan op een reguliere werkdag en met voetbalvaders die na een succesrijk avondje 7-tegen-7 al gauw concludeerden dat de nachtrust toch wel ietwat kort was geweest. Snakkend naar een lekkere kop koffie was het duchtig afzien tijdens de lange autorit naar onze kaasstad waar de Alkmaarse hoofdklasser AFC’34 vol van vertrouwen was om onze Azzurri van de troon te stoten. Het liep toch weer even anders 😉AFC_plaspauze2Alle hoofdrolspelers wisten wat hen te doen stond. Na een natte trainingsweek scheen nu volop de winterzon. Dat de zenuwtrekjes wat door de lijfjes heen biggelden bleek wel uit de lange plaspauze van de spelers na de warming-up. Gevolg was een eerste helft wat het aanzien eigenlijk niet waard was. Menig hoofdpersoon zakte door de ondergrens. Scherpte en gogme ontbraken waardoor de blauwhemden veelvuldig werden overlopen. Een gemakkelijk weggegeven tegentreffer was dan ook een logisch gevolg, maar gelukkig waren de gastheren niet doortastend genoeg. Een welkome gelijkmaker, die behoorlijk uit de lucht kwam vallen, was het kantelmoment in de wedstrijd. Het befaamde Gooische gif, felheid en de wil om te winnen kwamen terug en het tweede bedrijf was van een heel ander laken en pak. Door pareltjes van doelpunten werd een solide voorsprong op het scorebord gezet die slechts door een tegengoal in de slotseconde iets werd ingeperkt. Zwaarbevochten 2-3 uitzege en koppositie gehandhaafd, hulde dus!

Een volledig fitte selectie! Dat mag ook wel eens in de krant. De van griep herstelde Boaz Kroon startte – net als nagenoeg alle blauwhemden – moeizaam, maar herstelde zich knap. Een opgelopen bloedlip haalde hem niet uit zijn concentratie. Alex Tacke had wat pijntjes in de bovenbeen, maar was vastberaden genoeg om weer een puike pot op de mat neer te leggen. Thijs Arts was vanaf minuut één wakker genoeg en hield zich lang staande als centrale spil. Een vinnige charge halverwege de tweede helft was echter zijn Waterloo vandaag. Het gaat hem inmiddels weer prima. Sebastiaan de Vries consolideerde zijn grootse vorm aan de linkerzijde. Zonder poespas bleef de rustieke edelknaap fier overeind. Thijs van der Veen had het bijzonder lastig op het middenveld, maar vond centraal achterin zijn zelfvertrouwen op tijd terug en acteerde vervolgens weer onvermurwbaar. Bram Middelburg zwoegde voor wat hij waard was, perste alle energie voorbeeldig uit zijn lijf en besliste het duel door twee geweldige afstandschoten tegen de touwen te werken. Elio Kroes kwam aanvallend maar moeilijk in zijn spel, maar bleef met zijn magische baltovenarij een lust voor het oog. Thijmen de Roover bewaarde zijn geduld zonder te verzaken als centrale aanspeelpunt in de spits. Met een grandioze treffer schoot hij de Azzurri naar de overwinning. Elias Keijer wisselde zijn technische hoogstandjes af met ongelukkige ‘net-niet-acties’ en leverde bovenal als allrounder een prima teamprestatie. Tim van Veen was gedreven en fanatiek, maar soms ook onzorgvuldig. Naarmate de wedstrijd vorderde toonde hij meer en meer op geraffineerde wijze zijn artistieke kanten. Tijn van Spaendonck was weer een aantal keer dichtbij een bevrijdende treffer, maar kon als hangende spits zijn lichamelijke boni niet in klinkende munt omzetten. Piekt voor volgende week 😉

AFC34_STANDMet nog één speelronde te gaan is het zinderend spannend in de E-Top Hoofdklasse 2. Maarliefst vier teams maken nog kans op de felbegeerde titel en promotie naar het hoogst haalbare niveau (Hoofdklasse 1). BFC gaat aan kop en heeft een goede afloop van deze competitie in eigen hand. Dan moet alleen volgende week wel gewonnen worden in de laatste wedstrijd, thuis tegen Reiger Boys. Spektakel wederom gegarandeerd op Sportpark Meerweg, aanvang 11:30. Komt dat dus zien!
OvV