BFC E1 zonder te verliezen 3e bij E-Toptoernooi in Castricum

2016 03 26 castricum1De week van uitersten is nog lang niet voorbij. Het is pas zaterdag. De terreur in Brussel en het overlijden van ’s lands meest legendarische voetballer heeft al voor veel stiltes gezorgd. Gelukkig was er niet alleen maar verdriet. “Successen moet je delen”. Dus dat doen we dan ook.

Hoofdtrainer Awi werd vrijdag voor de tweede keer vader van een prachtige dochter en had daardoor wel een heel speciale reden om het E-top toernooi van ‘zijn’ BFC E1 te moeten missen. Echt loslaten lukte natuurlijk niet. Gebruikmakend van de hedendaagse communicatiemiddelen was hij er vanaf de bank met zijn nieuwe wereldwonder op schoot toch een beetje bij en kon hij de voortdurende successtory blijven meebeleven.

Op een voorbeeldig georganiseerd toernooi waar naast de echte top van het Nederlandse jeugdvoetbal ook enkele bvo’s acte de presence gaven mocht de Azzurri zich wederom met de elite meten. Wisselend succes vanaf de penaltystip resulteerde uiteindelijk in een dikverdiende podiumplaats.

De complete top drie van beste jeugdopleidingen (AFC, Alphense Boys, Spartaan’20) waren te bewonderen, net als bijvoorbeeld de semiprofs van Sparta, NEC en Fortuna Sittard. Na een intieme duimfoto in de kleedkamer, een fraai defilé met vlaggenparade en een indrukwekkende minuut stilte was er weer die focus vol met Gooisch gif.
“Je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Wedstrijden:
Poule: HV & CV Quick 4-0 Tiago (2), Sian, Alex
Poule: Fortuna Sittard 4-0 Stijn (2), Sian, Tim
Poule: De Foresters 1-0 Tim
Kwartfinale: Sparta 1-0 Stijn
Halve finale: Spartaan’20 1-1 Tiago. BFC verliest 0-3 na strafschoppen
Kleine Finale: De Foresters 0-0 BFC wint 5-4 na strafschoppen

De loodzwaar voorziene poulefase werd eenvoudig als groepswinnaar afgesloten. De 19e eeuwse Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick met enkele Feyenoord stagiaires werd vooraf getipt als gevaarlijke outsider, maar stelde teleur. Ook de semiprofs van Fortuna Sittard werden eenvoudig overlopen, waardoor plaatsing van de kwartfinales al een feit was. Natuurlijk bleven onze jongens ook het sympathieke De Foresters de baas.

“Spartaan’20 kon niet van ons winnen, maar we konden wel van ze verliezen”

En dan begint het toernooi pas echt. Na een uitgebreide lunch verscheen het grote Sparta aan de aftrap. Het werd een schaakspel, waarbij de ledematen steeds zwaarder werden. Een gelukkige goal bracht BFC naar de halve finales waar Spartaan’20 wachtte. Wederom een thriller waarbij BFC maar moeilijk aan voetballen toekwam, maar door een vlijmscherpe counter wel stoer een voorsprong nam. Juist toen de zege in veilige haven leek en de blauwhemden met een veldoverwicht nog vijf minuten moesten volhouden, sloegen de Rotterdammers alsnog toe. Het bleek de enige tegentreffer van het toernooi, maar tevens een mokerslag die ook werd doorvertaald naar de penaltyserie waarin geen enkele BFC het net vond. Na de briltand in de kleine finale was dat gelukkig anders. Penaltytrauma direct verwerkt, hulde dus!2016 03 26 castricum4
Toch was het BFC dat met de meeste prijzen huiswaarts keerden. De sportiviteitprijs werd op een haar na gemist, maar naast de beker voor de derde plaats kregen onze Max Snell (beste keeper van het toernooi) en Alex Messori (wederom beste speler van het toernooi) staande ovaties en mooie woorden van de organisatie voor eervolle hoofdprijzen.2016 03 26 castricum5 Morgen zomertijd! En voetbal! BFC E1 mag aantreden op het JOER GoodOld Hoofdtoernooi in Loosdrecht. Weer een loodzware poule. Vijf profclubs (Schalke, Mechelen, Lommel, Twente en De Graafschap) in de groepsfase. We gaan het meemaken….

OvV