BFC E1 thrilt naar Koninklijke 3-2 thuiszege tegen HFC

De euforie nadert zijn hoogtepunt. Feiten zijn feiten. Een meesterlijke eerste helft met drie wonderschone treffers door puur combinatievoetbal en een Koninklijke inhaalrace in het tweede bedrijf maakten de zaterdagochtend adembenemend spannend. Een ware thriller met – voor de Bussummers – een happy end. Niet voor het eerst dit seizoen was het publiek de grote winnaar. “Bloemen bij de finish”, maar het plukken is alvast begonnen….

Met een zesde opeenvolgende zege heeft de Azzurri haar gedroomde kampioenschap in Hoofdklasse 1 op een haar na binnen. De enig overgebleven concurrent (Volendam) kan nog slechts langszij komen als het de twee resterende (zware) wedstrijden tegen Koninklijke HFC en AFC weet te winnen, een achterstand in doelsaldo van 9 treffers goedmaakt én – belangrijker – als ook BFC haar laatste wedstrijd volgende week verliest….
We noemen het maar officieus kampioen 😉
2016 04 16 hfc01 Koninklijke HFC E1 werd zowel in Fase 1 en 2 van dit seizoen al kampioen van Hoofdklasse 1. De maagdelijke withemden teren dus op een geweldig track record. De jeugdopleiding klopt. De ploeg (en de vereniging) ademt voetbal en de spelopvatting is louter positief. Geen hotsknotsbegonia- of ploetervoetbal, maar voetbal met een idee. Niet voor niets dat veel spelers de kans krijgen volgend seizoen de clubkleuren van Ajax, AZ of Volendam te mogen vertegenwoordigen. Het doet echter mentaal iets met de kids. Tussen de oren vervaagt de focus en concentratie en het zou er zomaar de reden van kunnen zijn dat de puntenscore in Fase 3 stokt. Bij BFC krioelt het ook van de scouts, maar lijkt het er verdacht veel op dat alle spelers hun blauwe shirt trouw gaan blijven. En wat zijn we daar trots op! Een (ongeslagen) kampioenschap van Hoofdklasse 1 zou de ultieme beloning zijn.

Zaterdag 16 april
BFC E1 – Koninklijke HFC E1 3-2 Doelpunten: Alex (2), Tiago

De wekker ging weer vroeg. Zeker voor de bezoekers die gelukkig weinig hinder ondervonden van de verkeersoverlast op de A1. De lentezon vergoelijkte een hoop. Net als de mooie kunstgrasvelden aan de Bussumse Meerweg die nog steeds groener zijn dan bij welke buur dan ook.

“Apples and Pears”

Een volle dug-out aan Bussumse zijde vandaag. Drie wissels en drie blessuregevallen. Zes trainingspakken. Allemaal gretig genoeg om geen seconde van de teamprestatie te willen missen. Het geheim zit hem in het collectief en de breedte, zo bleek ook vandaag weer. De wedstrijd werd er één van appels en peren. Twee gezichten. Helften die onvergelijkbaar waren. BFC startte extatisch. Reeg vloeiende tiki-taka-aanvalsgolven aaneen en grossierde in soepele combinaties. De drie doelpunten kwamen allemaal voort uit voorbeeldig hogeschoolvoetbal dat in boekjes staat beschreven, maar slechts zelden in de praktijk waarneembaar is. Ruststand 3-0. De buit leek binnen. Maar de warme douche werd lauwer en kouder. Momenten van onachtzaamheid en een briljant vallende vuurpijl brachten de bezoekers terug in het zadel en dus werd het billenknijpen. Al snel na de pauze stond het 3-2. Na zenuwslopende momenten die navolgenswaardig gedeeld werden met het meegereisde publiek volgde er de opluchting en de incassering van de complimenten, hulde dus!

“De cirkel rond”

Kampioen worden in Hoofdklasse 1. Het overkwam hoofdtrainer Awi Mohabier al eerder. Drie jaar geleden bij Buitenveldert. En laat dat nu net het decor zijn waar de Azzurri volgende week naar afreist. De bal is net zo rond als een cirkel, maar 18 punten uit 6 wedstrijden Hoofdklasse 1 geeft vertrouwen. Zelden vertoond. Laat staan een zevende zege. Het zou een kroon op een uniek seizoen zijn. Er wordt om 11:00 uur afgetrapt op Sportpark Buitenveldert aan de Amsterdamse Gustav Mahlerlaan. Iedereen is welkom!

OvV