BFC E1 superieur in derby bij Altius (5-3 uitzege)

Zaterdag 29 november
Altius E1 – BFC E1 3-5
Doelpunten: Elio (2), Bram, ThijsV, Elias
Altius-derby De vrieskou op de vroege zaterdagmorgen was aanvankelijk best een dingetje, maar de prestaties van onze Azzurri hebben wederom voor hartverwarmende taferelen gezorgd. In een heuse streekderby bij het Hilversumse Altius werd traditiegetrouw geknokt voor elke centimeter en zorgde de gepaste dosis passie en hartstocht voor een verdiende 5-3 uitzege. De vooraf zo gevreesde gastheer heeft deze zomer bijzonder goed ingekocht op de transfermarkt en miste op een haartje na promotie naar de hoogste divisie. Alle hens aan dek dus op het Bussumse vlaggenschip.

De blauwhemden startten vlijmscherp en kwamen verdiend op voorsprong na een perfect uitgevoerde counter. Na een ongelukkige cornergoal (1-1) volgde een doelpunt van uitzonderlijke schoonheid (kopgoal na technische hoogstand). De 2-2 (eigen doelpunt) was ongelukkig, maar ook het startsein voor een offensieve fase van de thuisploeg die overigens één van hun aanvallende sterkhouders moest missen. Tactisch ingrijpen in de rust veranderde het wedstrijdbeeld. Met een sterk(er) bezet middenveld was het na rust alleen nog maar BFC dat de klok sloeg. Toen het temparement voor even letterlijk en figuurlijk doorsloeg profiteerden onze idolen tot twee keer toe van een numerieke meerderheid. Altius miste nog wel een penalty en kwam uit een spaarzame aanval nog tot een aansluitingstreffer, maar vlak voor tijd bolden de touwen achter de Altius-goalie weer en konden de drie punten definitief naar Bussum worden meegenomen. Door een verrassende nederlaag van Koninklijke HFC mag BFC zich zelfs medekoploper noemen. Hulde dus!

Boaz Kroon had een zware ochtend. Bij een ongelukkige scrimmage raakte hij zodanig geblesseerd dat hij zich in de rust moest laten vervangen. Pepijn Gilhuis pakte de handschoen op en groeide in het tweede bedrijf uit tot één van de mannen van de wedstrijd met een katachtig gekeerde strafschop. Alex Tacke hield de geslepen en clevere Altius-aanvoerder goed in bedwang en bewees eens te meer dat hij met een gerust hart voor een boodschap kan worden gestuurd. Thijs Arts triomfeerde in de meeste krachtmetingen met de sterke centrumspits. Iets wat hij moest bekopen met een rake, terecht bestrafte, elleboogstoot. De tweegevechten waren trouwens een lust voor het oog. Sebastiaan de Vries was vooral in de eerste helft in bloedvorm tegen de felle kleine rechtsbuiten en behoedde zijn team voor een achterstand door tot twee keer toe een bal van de lijn te keren. Bram Middelburg heerste weer in de middencirkel en wisselde creatieve hoogstandjes af met noeste arbeid waarin vooral zijn rug het zwaar had te verduren. Zijn sierlijke kopbal betekende de 2-1. Thijs van der Veen startte centraal, maar zakte naarmate de wedstrijd lastiger werd een linie terug om de opbouw te verzorgen. Zijn afstandschot werd door de Altius-goalie niet op juiste waarde geschat, wat zodoende de 3-2 betekende. Thijmen de Roover verzorgde een magnifieke assist bij de openingstreffer en speelde verder – na rust als controlerende middenvelder – voorbeeldig in dienst van de ploeg. Elio Kroes rendeerde weer optimaal. Als één van de gevaarlijke angels in de voorhoede mocht hij weer twee belangrijke treffers en een assist op zijn conto bijschrijven. Tim van Veen was balvast en floreerde zowel links als rechts in de aanval. Hoewel hij best een doelpuntje had mogen meepikken was ook zijn dienende rol een welkome aanvulling op het BFC-arsenaal. Elias Keijer vervoegde zich in de loopgraven van het middenveld, was scherp in de duels en bleek een waardige balafpakker. Doelpunten maken kan hij ook. Met zijn 5-3 werd Altius definitief over de knie gelegd.

Met 6 punten uit de – op papier – drie zwaarste wedstrijden en vallende steekjes bij de concurrentie lacht de ranglijst onze blauwhemden wederom toe. Met nog twee thuiswedstrijden (DEM en WV-HEDW) in dit kalenderjaar mag onze kroost blijven geloven in de voortduring van een sprookje. Wat een seizoen tot nu toe! En passant werd een cadeautje ontvangen van FC UTRECHT E1 dat natuurlijk met beiden handen werd aangenomen. Woensdag a.s. mag de Azzurri om 17:15 uur op Sportcomplex Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht, een oefenwedstrijd spelen tegen deze bvo. Mooie generale repetitie voor de volgende thuiswedstrijd tegen RKVV DEM uit Beverwijk. Komt dat zien dus!

OvV