BFC E1 sterkste in de Domstad: 0-1 uitzege bij FC Utrecht

2016 03 30 utrecht1“Elk nadeel heb z’n voordeel”
De prachtige kunstgrasvelden bij BFC zijn op een zonnige midweekse lentedag tijdelijk uit handen gegeven aan Stichting Schoolvoetbal. Geen training, maar ook geen paniek. Natuurlijk wordt er door de regelaars dan een geafficheerde friendly geregeld. In de categorie bedevaartsoorden in voetballand mochten we op visitatie in Utrecht. Onder de rook van het imposante Stadion Galgenwaard huist daar de FC Utrecht Academie, de hoogaangeschreven jeugdopleiding van de plaatselijke FC vol met gescoute toptalenten uit Midden Nederland. Erg benieuwd of de juiste spelers op de juiste plaats spelen ;-). Toch weer voetbal op deze vrije woensdag, hulde dus!

Woensdag 30 maart
FC Utrecht U11 – BFC E1 0-1 Doelpunt: Stijn

De blauwhemden zijn inmiddels wel wat gewend. Dat de helft van de selectie in de middag nog andere verplichtingen had tijdens het jaarlijkse schoolvoetbal mocht de pret niet drukken. Wisselend succes was er op de Bussumse oase waarbij teamgenoten zowaar zelfs tegenover elkaar stonden. Toch zullen de geleerden hebben gemerkt dat de krachten die middag toch enigszins gespaard werden voor het affiche in Utrecht.

“Als wij de bal hebben, dan kunnen zij niet scoren”

Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is soms best moeilijk. Anders dan de uitslag doet vermoeden was van een gelijkwaardige wedstrijd geen sprake. De Azzurri overklaste de semiprofs volledig en legde de gastheren volledig haar wil op door met de juiste dosis Gooische gif een duidelijk veldoverwicht te creëren. Het compacte spel van de Bussummers smoorde elk gevaar uit de Domstad in de kiem en wat volgde was veelvuldig balbezit waarbij alleen de trekker niet werd overgehaald. En dus stond er geen 0-7, maar 0-1 op het scorebord na een uur intensieve arbeid.
De leeftijdsgenoten van FC Utrecht moesten toezien dat BFC aantrad met drie U10-spelers. Als beloning voor hun goede prestaties in de E2 leverden Jop Versteeg en Mees Molenkamp buitengewoon verdienstelijk hun bijdragen op de beide backposities. Beiden gingen moeiteloos mee in de flow die maar blijft vloeien en bloeien.
2016 03 30 utrecht3Om optimaal geprepareerd te zijn voor het epische competitieslot zal BFC E1 zaterdag aantreden in een andere klassieker. Om 13:00 uur wordt afgetrapt bij en tegen het Amsterdamse DWS, de vereniging waar iconen als Rob Rensenbrink, Piet Schrijvers, Ruud Gullit en Frank Rijkaard hun voetsporen hebben liggen. Cultuur snuiven dus weer.

OvV