BFC E1 stelt orde op zaken met sprankelende 5-1 zege tegen Volendam

Na de ontgoocheling van vorige week bij AFC hebben de jonge helden van BFC E1 zaterdag een indrukwekkende rehabilitatie op de mat gelegd. Onder onstuimige weersomstandigheden werd ‘het andere Oranje’ vooral voor rust compleet overrompeld met kien en penetrant voetbal waarbij het Gooische gif duidelijk weer onder de blauwe hemden aanwezig bleek. Met de verdiende 5-1 zege eindigt de Azzurri de tweede fase in Hoofdklasse 1 op een mooie podiumplek. Diepe buiging voor onze kroost, hulde dus!

Zaterdag 30 januari
BFC E1 – Volendam E1 5-1 Doelpunten: Matthijs (2), Tiago (2), Alex
2016 01 30 volendam“Geen geluk zonder druk”

Geen kampioenswedstrijd, maar ook bepaald geen duel des keizers baard. Niemand wist immers of de nummer 6 op de ranglijst zich zou handhaven tussen de elite van Hoofdklasse 1. Tijdens de trainingen was al opgevallen dat spelen onder druk een positieve uitwerking had op de focus, intensiteit en spelbeleving. Dus toen de morgen was gekomen werd die druk even lekker voelbaar gemaakt in de kleedkamer. De week werd opbouwend kritisch doorgenomen en toen moest trainer/coach Awi Mohabier gezongen hebben: “Pak maar mijn hand. Stel niet teveel vragen”. Volledig zen en zelfverzekerd werden de blauwe mouwen opgestroopt. Het resultaat was evident. Oppermachtig voor rust en wellicht wat wegmodulerend in het tweede bedrijf werden de zeelieden uit ’s lands bekendste vissersdorp volledig zoek gespeeld. Dat het ‘slechts’ 5-1 werd was – niet voor het eerst dit seizoen – te wijten aan het legio aan gemiste kansen. Het mocht de pret dit keer niet drukken.

Max lijkt elke week een grotere meneer op de doellijn te worden. Hij excelleerde weer. Wessel acteerde vol concentratie als knijpende back. Reteintelligent. Zep omarmde als benjamin alle linies en etaleerde wederom zijn veelzijdigheid in woord en daad. Thijs blonk uit op nieuw blauw schoeisel. Hofmeester en Assepoester tegelijk. Sebastiaan rockte zowel in defence als attack. Om bang van te worden. Sian soleerde er op de linkerflank lustig op los. Glimlachend uiteraard. Matthijs bolde als blonde katapult tot twee keer toe het visnet. Meedogenloos. Alex deed mee aan de productie en tippelde op Messiaanse wijze door de as. Stijn startte zo glad als een aal met hachelijke situaties tot gevolg. Tiago scoorde twee keer, maar viel geblesseerd uit met een gekneusde knie. Gelukkig is hij aan de beterende hand. Tim galoppeerde joviaal door de speelweide en leverde weer enkele verrukte assists. Thomas completeerde de Bussumse aanval, ook wel bekend als “de 3 T’s”, en dirigeerde zijn korps met een prachtige assist al vroeg in veilige haven.

Na een kampioenschap in Hoofdklasse 2, promotie en een (voorlopig) tweede plek in Hoofdklasse 1 duur de ontwikkeling van onze oogappels volgt. Op 20 februari start fase 3, wederom tussen de eliteverenigingen in Hoofdklasse 1. Van stil zitten is geen sprake. Uitdagingen voldoende. We houden de komende tegenstanders nog even geheim. Zeker is echter dat in februari nog minimaal 6 keer tegen profclubs wordt gespeeld 😉

OvV