BFC E1 sluit kalenderjaar winnend af

Zaterdag 20 december
JOS Watergraafsmeer E1 – BFC E1 0-2
Doelpunten: Bram, Tijn
Xmas Met het kerstreces in aantocht hebben de gigantjes van BFC E1 hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2014 op gepaste wijze – dus winnend – afgesloten. Hoewel de competitie even stil ligt werd met genoegen gehoor gegeven aan een uitnodiging uit onze hoofdstad. Een dreigende zaterdag zonder voetbalvertier werd daarmee vroegtijdig in de kiem gesmoord. Zoals te doen gebruikelijk stond de Azzurri in een vriendschappelijke wedstrijd weer tegenover een vereniging met voldoende naamsbekendheid, ook voor de jonkies. Dit keer JOS Watergraafsmeer, een zondagse Hoofdklasser die dit jaar in het Olympisch Stadion weliswaar nog met 0-9 klop kreeg van Ajax in het KNVB bekertoernooi. JOS E1 presteert verdienstelijk met een koppositie in Hoofdklasse 11. De Bussumse blauwhemden waren volledig op de hoogte.

Geen volgepakt Olympisch Stadion dit keer, maar een verlaten Sportpark Drieburg. Wellicht hadden de hoofdrolspelers zich deze friendly iets anders voorgesteld. Toch ademde de omgeving pure voetbalgeschiedenis. Met de spelersbus over de Amsterdamse Middenweg en langs Betondorp, de geboortegrond van het orakel Johan Cruijff. Velen zullen niet geweten hebben dat ene Rinus Michels zijn trainersloopbaan begon bij JOS en dat de Nederlandse popgroep The Nits met “J.O.S. days” een wereldhit scoorde. Er werd genoten van de excursie, waarbij overigens ook ‘gewoon’ gewonnen werd. Onder aanvoering van gelegenheidsaanvoerder Thijs Arts alias The Voice werd de zoveelste clean sheet genoteerd en de twee spelers met de meeste vlieguren in de E1, Bram Middelburg en Tijn van Spaendonck, zorgde voor de ietwat magere productie. Verder was het allemaal wat gemoedelijk, gezapig en uitgedoofd. Toch een 0-2 uitzege, hulde dus!

Met 92 doelpunten in 27 wedstrijden, waarvan 19 overwinningen, mag BFC E1 de komende twee weekenden zaligmakend terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Na een opzienbarend kampioenschap in de 1e fase (Hoofdklasse 5) gaat de hecht geworden eenheid als koploper van Hoofdklasse 2 de winterstop in. Ook wordt overwinterd in het bekertoernooi.

Vanaf maandag 5 januari mogen de klasbakken direct weer vol aan de slag voor een vervolg van het zo succesrijke seizoen. Hopelijk komen de trekpleisters kwiek uit hun korte winterslaap, want met een regelrechte bekerclash tegen Huizen (thuis, 10/1) en een super spannend competitieslot met krakers tegen AFC’34 (uit, 17/1) en Reiger Boys (thuis, 24/1) is de januarimaand alweer rijkelijk gevuld met grootse affiches. Komt dat zien!

Nu voor eventjes lekker languit op de bank.

BFC E1 maakt graag van de gelegenheid gebruik om via dit medium iedereen Prettige Feestdagen en een Gelukkig en Sportief Nieuwjaar toe te wensen!

OvV