BFC E1 sluit kalenderjaar winnend af: 1-4 uitzege in Leusden

Zaterdag 19 december
Roda 46 E1 – BFC E1 1-4 Doelpunten: Pieter (3), Alex

“Twee gezichten in Leusden”

Met het aanbreken van de kerstvakantie trok BFC E1 nog één keer de weide in. Dat ging zonder hoofdtrainer Awi die in een luxe hotelkamer in de Grote Appel lag weg te dromen. Bijna 6.000 kilometer verderop en een tijdsverschil van 6 uur, middenin de nacht dus. Het geluid van de mobiele telefoon was uit voorzorg op stil gezet, want gelet op de doelpuntenfestijnen van de voorbije weken lag het overdreven groepsappgerinkel weer op de loer.

Sparringpartners worden zorgvuldig vastgelegd, zo ook Roda’46. Waar BFC zich ten doel heeft gesteld ooit tot de beste 25 jeugdopleidingen te horen, schittert de trots van Leusden op deze ranglijst al op nummer 8! De faciliteiten zijn er ook naar. Een prachtig complex met een professionele tribune en kleedkamers in de catacomben. Geweldige entourage en al menig jaar bewezen geen eendagsvlieg te zijn. De E1 werd al kampioen in Hoofdklasse 3 en speelt in diezelfde klasse ook nu weer om de hoofdprijs. Heerlijke friendly dus. Iets wat door vele mensen met lange jassen ook als zodanig werd ervaren.

Zonder de jarige bijna-benjamin Stijn en topscorer Tim verscheen de Azzurri aan de aftrap met twee rookies. Pieter Veenboer (E2) liet er geen gras over groeien. De jonge centrumspits zag tijdens zijn E1-debuut een nieuwe jongensdroom uitkomen door in het eerste kwartier een glaszuivere hattrick op het scorebord te zetten. Ook Tijl Fontein (E2) liet zich veelvuldig in de vijandelijke doelmond zien. Twee kopballen hadden een beter lot verdiend en drie andere keren lag de keeper akelig in de weg. Niettemin prima optredens!

De wedstrijd werd er duidelijk één met twee gezichten. De eerste helft heerste BFC overtuigend. Het gelukte de gastheren maar niet om over de middenlijn te komen. De natuurlijke pressie en het plezierige Gooische gif hadden de juiste dosis. Het was aan pech, ijzerwerk en gemakzucht te wijten dat de rust met ‘slechts’ 0-4 werd bereikt. Na rust een ander BFC, maar ook een ander Roda’46. De motregen symboliseerde het spel. Een modus van zelfoverschatting overschaduwde de blauwhemden, zo was hun eigen uitleg in de dug-out na afloop. De gastheren kozen bovendien voor zekerheid en offerde een aanvaller op voor een extra middenvelder, waardoor het voetbal er voor de neutrale toeschouwer niet fraaier op werd. Geen Bussumse doelpunten meer dus, zonder overigens enigszins in gevaar te geraken. Het tegendoelpunt was dan ook een kerstcadeautje ;-).

Na 54 wedstrijden, 40 zeges en 232 doelpunten mag BFC E1 even uitrusten. De competitie zal pas weer op zaterdag 23 januari worden hervat bij AFC, maar vanzelfsprekend zullen daarvoor nog twee prachtige friendlies worden gespeeld. De koplopers van Hoofdklasse 3 (Swift) en Hoofdklasse 4 (Quick Amersfoort) gelden als zorgvuldig vastgelegde sparringpartners. Stuk voor stuk mooie affiches!
2015 12 19 KERSTNamens de E1 iedereen fijne feestdagen en een bijzonder sportief en gezond 2016 toegewenst! En voor onze buitenlandse volgers: “Boas festas para todos”

OvV