BFC E1 pas laat op stoom tegen Zuidvogels (8-2 uitzege)

Zaterdag 30 augustus

Zuidvogels E1 – BFC E1 2-8
Doelpunten: Bram (2), Tijn (2), Jay (2), Elio, Tim

Na de voortreffelijke openingsceremonie van vorige week in het KNVB bekertoernooi heeft ons sterrenensemble wederom een afgetekende overwinning geboekt. Waar tegen NVC vooral de eerste twintig minuten kostelijk totaalvoetbal werd gepresenteerd werd deze zaterdag een bijzonder illuster laatste halfuur op de mat gelegd. Het treffen met de roodgroene Huizers was er één met twee gezichten. Na een verfrissend begin waarbij twee grote kansen werden gecreëerd was de Azzurri even de weg kwijt. De balcirculatie stokte, omschakeling ontbrak vaak en de balans in het team was zoek. De verrassende achterstand halverwege de eerste helft werkte echter als een prima wake-up call. Nog voorde thee werd de stand omgebogen (ruststand 1-2). De technische staf maakte in de rust dankbaar gebruik van de geconstateerde verwonderpunten. De neuzen werden eenvoudig dezelfde kant op gezet met een galavoorstelling tot gevolg. Het laatste doelpunt in de slotseconde, dat tot stand kwam na een sublieme aanval over vijf schijven, was kenmerkend voor het dominante optreden. Eindstand 2-8, hulde dus!

Boaz Kroon had een rustige ochtend, maar maakte met zijn tweebenigheid het belang van een meevoetballende keeper kristalhelder. Alex Tacke vrat zijn tegenstander dikwijls op met zijn vernuftige intercepties. Thijs van der Veen wisselde zijn centrale rol af met een belangrijke bijdrage als zorgvuldig opbouwende grootmeester. Thijs Arts kende na zijn bovenbeenblessure een verdienstelijk debuut. De oud-captain van de F1 vervulde de centrale positie met verve. Sebastiaan de Vries was ijverig, leergierig en werklustig als altijd en voor de duvel niet bang. Pepijn Gilhuis stal vooral de show met zijn fluorescerende gele schoentjes en had goed oog voor de afvallende bal. Bram Middelburg was weer een genot om naar te kijken. De klassieke ‘nummer 10’ denderde door de as van het veld en drukte tweemaal onhoudbaar af. Elio Kroes pikte ook zijn goaltje mee en oogde heerlijk lichtvoetig. De kleinste man van het veld presteerde het bijna door de benen van zijn opponent te lopen. Tijn van Spaendonck boezemde alleen al met zijn imposante verschijning angst in bij de tegenstander. Net als vorige week was hij als spits twee keer trefzeker. Tim van Veen ontpopte zich met menig assist als waardige aangever, maar kon het niet nalaten ook een keer zelf het net te laten bollen. Elias Keijer ontbrak vanwege een hardnekkige blessure aan de achillespees. Zijn aanwezigheid op de bank typeert de uitstekende teamgeest. Jay Sordam werd als vervanger opgeroepen. De sierlijke nieuweling van de E2 beloonde zijn waardevolle optreden met twee prima doelpunten.

Omdat NVC verrassend de meerdere was van SDO (3-2) gaat BFC fier aan kop in de poulefase van het bekertoernooi. Zondag (morgen) neemt BFC E1 deel aan een ‘NK 9:9’ toernooi in ’s Gravenzande. Hierbij zijn louter verenigingen en voetbalscholen met naam en faam uitgenodigd. Mooie affiches tegen onder andere Balcontrole Academy en Koninklijke HVV en wellicht ADO Den Haag of Sparta. Volgende week start de (zware) competitie in de Hoofdklasse.

De mannen hebben er zin in!