BFC E1 ongeslagen tegen Nederlandse profclubs tijdens JOER elitetoernooi

2015 10 25 joer2 “Kwart over zeven op zondagmorgen”. Dit keer niet voor Borsato’s ‘Dochters’, maar voor de Godenzonen in de dop. Gelukkig moesten de klokken binnen onze tijdzone gesynchroniseerd worden. Zodoende voelde de nachtrust toch nog enigszins doable. Plaats van handeling was sportpark De Braak te Helmond, pal naast het stadion van de plaatselijke reus in de Jupiler League. Thuisbasis ook van JOER International, organisator van vele toptoernooien. Met dank aan een succesvolle kwalificatie in augustus mocht de Azzurri acte de presence geven op het U11-elitetoernooi met nagenoeg alleen maar betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland. ‘Betaald voetbal’ betekende direct ook heffen van entreegelden. De trend was meteen gezet.

De start was fenomenaal. Fortuna Köln werd compleet geslachtofferd onder toeziend oog van vele voetbal liefhebbende bezoekers. Het Doelpunt van het Toernooi kwam op conto van de Azzurri en de aantallen Ronaldo’s, Zidane’s en Iniesta’s waren nauwelijks door het telraam bij te houden. BFC Bussum gonsde over het complete sportpark. Wat volgde was een serie klassiekers tegen Nederlandse grootheden als Vitesse, Willem II (2x), De Graafschap en Helmond Sport. Geen van allen ging verloren en het was vaak eerder BFC dat verzuimde zichzelf te belonen voor het gecreëerde veldoverwicht. Een onnodige en ongelukkige nederlaag tegen Arminia Bielefeld in de poulefase maakte een topklassering onmogelijk en verloren penaltyseries resulteerde in een uiteindelijke 12e plaats (van de 24 deelnemers). Toch het linker rijtje, hulde dus!

Ontzag in plaats van Gooisch gif. De voorbeeldige savoir-vivre, zeldzame saamhorigheid binnen het team en gedistingeerde manier van waarderen van tegenstanders en scheidsrechters leverde BFC tijdens de drukbezochte prijsuitreiking nog wel de sportiviteitsprijs op. Die hadden we inderdaad nog niet 😉
“Kwart over zeven op zondagavond”. De Azzurri was weer thuis. Weer een ervaring rijker.2015 10 25 joer1
De statistieken:
BFC E1 – Fortuna Köln U11 3-1 Alex (2x), Tim
BFC E1 – Vitesse U11 0-0
BFC E1 – Helmondia E1 4-0 Thomas (2x), Tim, Sebastiaan
BFC E1 – Arminia Bielefeld U11 0-1
BFC E1 – Willem II U11 1-1 Alex
BFC E1 – Helmond Sport U11 2-0 Alex (2x)
BFC E1 – Willem II U11 0-0
BFC E1 – De Graafschap U11 0-0

En er was meer voetbal tijdens de herfstvakantie. Midweeks namen de blauwhemden deel aan het sterk bezette Twin Games Cup in Heiloo, een toernooi waar nagenoeg alle topamateurs deelnamen. Olivier Koster (E2, die zich direct ontpopte tot topscorer), Ties Kooijmans (E2) en Rosso Jas (E3) sloten voor deze gelegenheid geruisloos aan bij het sterrenensemble. Uiteindelijk betrad de Azzurri na Buitenveldert en AFC het ereschavot bij de prijsuitreiking. Well done!

De statistieken:
BFC U11 – AFC 34 U11 3-4 Tim, Ties, Sebastiaan
BFC U11 – Buitenveldert U11 6-3 Olivier (3), Stijn, Thomas, Tim
BFC U11 – Kolping Boys U11 10-1 Olivier (3), Thomas (3), Alex (2), Matthijs, Zep
BFC U11 – AFC U11 3-4 Olivier (2), Alex
BFC U11 – Foresters U11 8-4 Tiago(2), Alex, Matthijs, Stijn, Olivier, Thomas, Tim

Volgende week start de knock-outfase van het KNVB bekertoernooi. De loting leverde een prachtig affiche op: NVC E1 – BFC E1. Om 8:45 uur wordt in Naarden afgetrapt voor een nieuwe regioderby, waarop veel mensen zullen afkomen. En terecht. Spektakel is immers gegarandeerd.

OvV