BFC E1 naar halve finale KNVB Beker: 7-1 thuiszege tegen Jonathan

Vorige week bereikten onze azuurblauwe oogappels een absolute climax. Met zeven overtuigende zeges op rij op het hoogste platform werd BFC E1 ongeslagen kampioen in Hoofdklasse 1. Een prestatie dat bepaald niet onopgemerkt bleef bij de trouwe aanhang, maar ook niet bij voetballend Nederland. Het regende complimenten via allerlei kanalen van een veelvoud aan liefhebbers van het zo geadoreerde spelletje. Waarvoor dank! Langzaam kwam het besef dat een echte unieke prestatie is neergezet met dit mooie stel.
2016 04 30 jonathan2 De megaprestatie kon nog niet worden verteld in de kring op school, want deze week begon de meivakantie. Een reces dat de Gooische habitat maar wat graag omarmt en zielsgraag buitenshuis doorbrengt. De KNVB bracht wat roet in het eten en programmeerde een kwartfinaleduel voor de KNVB beker, exact middenin de verlofperiode. Vier basisspelers dreigden de bekerclash te missen.

Fair Play uit Zeist

Voetbal is een teamsport en juist belangrijke bekerwedstrijden speel je het liefst met je eigen team. Gelukkig was voldoende tijd om naar alternatieven te zoeken. Tegenstander Jonathan, nota bene uit ‘Zeist’, werd vriendelijk verzocht om de wedstrijd te verplaatsen. Tevergeefs. Een verplaatsing van het bekerduel zat er simpelweg niet in. Jammer. Tot zover Zeist.

Met het aanpassen van reisschema’s en omboeken van vakanties werden kosten noch moeite bespaard en het gemis van basisspelers teruggebracht tot twee. De ‘internationals’ Codinha en Messori zaten in buitenlandse oorden gekluisterd aan de groepsapp, maar hadden vertrouwen in hun vervangers. Gerustgesteld namen zij kennis van het scorebord om vervolgens een lekkere duik te nemen en hun buitenlandse trainingsprogramma voort te zetten om volgende week weer te shinen 😉

Zaterdag 30 april
BFC E1 – Jonathan E1 7-1 Doelpunten: Tim (2),Sian (2), Thomas, Jop en Oliver

Dan de wedstrijd. De voetbalmachine kwam maar moeizaam op gang. Aan hun stand verplicht leek er voor BFC weinig te winnen. Onderschatting werd in de kleedkamer de kop in gedrukt, maar het stroeve veld en lage baltempo speelde de groenhemden in de kaart. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden in de defensie bracht de bezoekers zelfs op voorsprong. Bekervoetbal, altijd leuk. Ondanks de vele mogelijkheden werd voor de pauze slechts een gelijkmaker genoteerd. Maar toen kwam de rust.

Bedankt Ad!

Juist op het moment dat het kampioensteam van BFC A2 onder aanvoering van hun flamboyante coach Ad van den Noord met bloemen en zilverwerk door de achterdeur van Sportpark Meerweg naar binnen sloop, werd het startsein gegeven voor een verpletterend slotstuk. Het A2-succes werkte inspirerend voor de jeugd. E2-rookie Jop Versteeg pegelde de 2-1 tegen de touwen en vervolgens was het hek van de dam. Het tempo ging omhoog, de bal ging weer van voet tot voet, mogelijkheden werden kansen en het publiek werd weer getrakteerd op huzarensalade. De trukendozen grossierde en er werd weer flink gelachen binnen en buiten de zijlijn. Opleiden check, ontwikkelen check, winnen check, maar vooral heel veel voetbalplezier.

De meivakantie duurt nog voort. Trainingen blijven mondjesmaat bezocht, maar toch is iedereen in de ban van de volgende zaterdag: Halve finale KNVB-beker. Maandag wordt er geloot en er prijken nog maar 4 namen in de balletjes: Ajax, AFC, Koninklijke HFC en…… BFC. Leuk rijtje.

Tot volgende week!

OvV