BFC E1 krijgt koude douche in Castricum

Zaterdag 14 februari
Castricum E1 – BFC E1 7-1 Doelpunt: Thijmen
Castricum1Opnieuw heeft BFC E1 mogen ondervinden dat op het hoogste E-podium uit een ander vaatje wordt getapt. Na een toch wat ongelukkig verloren ouverture tegen Volendam werd deze zaterdag afgereisd naar Castricum. Niet voor een verlate nieuwjaarsduik, maar voor een reguliere competitiewedstrijd tegen de plaatselijke FC. Een ploeg die vorige week een overweldigende indruk had gemaakt door haar uitwedstrijd bij Zeeburgia met overtuigende cijfers (2-5) te winnen. Hoewel veel spelers deze week kampten met griep en andere kwalijkheden kon toch – op een geblesseerde Tijn na – worden afgereisd met een nagenoeg volledige selectie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Werd Valentijnsdag 2015 dan toch een dag van cadeautjes voor BFC? Het leek er aanvankelijk wel op, want de hondstrouwe supporters die de wekker rond half 7 hadden gezet werden binnen vijf minuten getrakteerd op een wonderschone openingstreffer: 0-1. Mooie pikstart, maar al snel was duidelijk dat de opponent oppermachtig was. Fraaie combinaties met excellente spelverdelers en fysiek sterke buitenspelers maakten het spel van de thuisvereniging tot een genot om naar te kijken. Het was dan ook geen verrassing toen het gerucht ter ore kwam dat meerdere spelers al beschikten over voorcontracten bij regionale bvo’s. Een kwart wedstrijd werd goed partij geboden, maar daarna moest de Azzurri zich schikken in de naakte waarheid. Met de billen bloot. Een koude douche. Geen gif dit keer, gewoon een behoorlijke offday van de kleine grote jongens. De top bereiken is één, er blijven is een nieuwe uitdaging. Opnieuw wijze lessen geleerd, toch hulde!

Boaz Kroon zag achter zich weliswaar zeven keer het net bewegen, maar voorkwam met pico bello reddingen een grotere nederlaag. Alex Tacke kwam er niet aan te passen tegen de weergaloze linksbuiten die uitgroeide tot grootste uitblinker. Thijs Arts zat halverwege het eerste bedrijf al stuk, maar bleef moedig de gaten dichtlopen in de dikwijls opengereten defensie. Sebastiaan de Vries was een week lang grieperig geweest en dat eiste vandaag zijn tol. Pep en puf ontbraken daardoor bij deze oogappel. Thijs van der Veen miste de doorgaans zo aanwezige rust in zijn spel en moest machteloos toezien dat tegenstanders sneller en slimmer waren. Bram Middelburg ruziede met de bal, al dan niet veroorzaakt door het hobbelige hoofdveld, en kon zodoende zijn toegevoegde waarde maar moeilijk leveren. Tim van Veen liet zijn trukendoos weliswaar op sommige momenten zien, maar bleef vooral werkeloos aan de linkerzone. Thijmen de Roover opende op fenomenale wijze de score door zijn eerste doelkans onberispelijk, zoals een echte centrumspits betaamt, binnen te schieten. Elio Kroes was na zijn ziekbed van vorige week nog niet fit genoeg om het zijn lange tegenstander moeilijk te maken. Elias Keijer zorgde voor wat lichtpuntjes met enkele betoverende technische hoogstandjes die een beter eindstation verdienden. Pepijn Gilhuis viel op verdienstelijke wijze in voor de afgehaakte Tijn en bleek een waardevol aanspeelpunt in de voorste linie.

Met twee terechte nederlagen zijn onze jongens weer een leerzame ervaring rijker, maar ook een illusie armer. De voorjaarsvakantie komt als geroepen om even bij te komen van het voetbalgeweld in de hoogste klasse. Toch staan onze benjamins in het illustere rijtje op gelijke hoogte met Ajax E1 en Zeeburgia E1. Bepaald geen schande dus. Komende weken lekker trainen en oefenen, zodat op zaterdag 7 maart om 08:45 uur een volgend topaffiche kan beginnen: Zeeburgia-thuis, altijd leuk!

OvV