BFC E1 kampioen hoofdklasse 9×9

Goud, zilver of brons? Dit was de vraag die speelde bij iedereen die iets met de E1 heeft. Natuurlijk is het kampioenschap niet het belangrijkst en gaat het om opleiden maar als je er zo dicht bij bent wil je toch wel erg graag goud in je prijzenkast kunnen zetten.

De wedstrijd was iets later gepland waardoor we de uitslag van Buitenboys konden checken. We mochten zelfs op het hoofdveld spelen en omkleden wat voor de mannen ook natuurlijk weer een leuke ervaring was.
Vooraf aan de wedstrijd werd het kampioenschap nooit in de mond genomen. De druk moest van de wedstrijd af gehaald worden. Als we niet vrij uit zouden spelen konden we het namelijk nog erg lastig krijgen tegen de niet te onderschatten tegenstander. Daarnaast hadden de meeste mannen vorig jaar negatieve ervaringen overgehouden aan een kampioenswedstrijd omdat ze het niet net niet konden binnen slepen.

Met `frisse` koppies begonnen we aan de start van de wedstrijd. Al snel bleek dat BFC de sterkere ploeg was. BFC speelde vooral op de helft van Hooglanderveen en creëerde meteen een aantal goede kansen. Helaas gingen deze er niet in waardoor we langs de kant toch even terug dachten aan DOVO uit. Hooglanderveen probeerde via de counter nog gevaarlijk te worden maar ze konden dit niet promoveren tot doelpunten. Uiteindelijk wist BFC dan ook de terechte 1-0 te scoren. Dit was meteen het startsein voor meer. BFC bleef kansen creëren en ook afronden waardoor de score naar 5-0 werd gebracht. BFC E1 zat in een zetel voor goud. Met de 5-0 gingen we de rust in.

Tijdens de rust was het thema concentreren en door voetballen. Door de 5-0 kan je er te gemakkelijk over denken en het je zelf nog erg moeilijk gaan maken. Daarbij kon ieder doelpunt nog belangrijk zijn aangezien het misschien op doelsaldo zou worden beslist.

De tweede helft gebeurde toch waar we bang voor waren. BFC vond het wel goed zo en speelde een niveautje minder. Hierdoor deed Hooglanderveen ineens weer helemaal mee in de wedstrijd. Ze deden zelfs zo mee dat ze de 5-1 scoorde. De mannen moesten worden wakker geschud en misschien was dit doelpunt daar wel goed voor. Toen BFC eindelijk de 6-1 wist te scoren draaide de doelpuntenmachine weer op volle kracht. In korte tijd scoorde BFC de 6-1, 7-1, 8-1 en zelfs 9-1. De 9-1 was meteen ook de eindstand van de wedstrijd. Het eindsignaal was meteen een teken om te starten met het feesten. Deze uitslag moest genoeg zijn voor het kampioenschap!

1601239_653961111316155_1972577406_n

Als een waar team werd er een feestje gevierd op het veld. De champagne flessen werden tevoorschijn gehaald en met wat moeite werden ze ontkurkt. Nog op het veld kregen de spelers allemaal een kampioensschaal uitgereikt en deze werd met een hoop geschreeuw en gezang aan de ouder en supporters getoond. Op naar de kleedkamer waar het feest nog even door ging en het BFC Huppie, Huppie, Huppie clublied werd gezongen. (Deze moest nog wel even worden aangeleerd.)

stand25-01

Na het douchen kwamen de spelers allemaal tegelijk naar de kantine waar heerlijke patatjes stonden te wachten op de mannen en het We are the champions uit de boxen knalden.
Wat een mooie dag voor de mannen.

Uiteindelijk een terechte kampioen. Doordat Buitenboys met 8-11 had verloren heeft BFC als enig team maar 1 nederlaag geleden. BFC heeft met 40 doelpunten voor de meeste doelpunten gescoord en met 15 doelpunten tegen ook nog eens de minste doelpunten tegen in de competitie.
stand 25-01
BRAM, MELLE, MEES, MARTIJN, FJODOR, FELIPE, BRASCO, MICHIEL, TIJN, ROEMER, JAN EN SAM VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!!!

Staand van links naar rechts: Aaron van der Linden (leider), Camiel Waanders (trainer), Melle Muller, Sam Altena, Martijn Mostert, Tijn van Spaendonck, Brasco Geijssen, Jan Beukers, Martijn Jagersma (trainer/coach)  Zittend van links naar rechts: Roemer Jansen, Michiel Gebbink, Bram Middelburg, Felipe Cartigny, Fjodor Prent

Staand van links naar rechts:
Aaron van der Linden (leider), Camiel Waanders (trainer), Melle Muller, Sam Altena, Martijn Mostert, Tijn van Spaendonck, Brasco Geijssen, Jan Beukers, Martijn Jagersma (trainer/coach)
Zittend van links naar rechts:
Roemer Jansen, Michiel Gebbink, Bram Middelburg, Felipe Cartigny, Fjodor Prent

stand 25-01
Kampioenen olé olé!!!!!!!!

Meerdere foto’s en filmpjes zullen snel op de BFCe1 facebook site te zien zijn.