BFC E1 imponeert ook op groot veld met toernooizege bij WV-HEDW

2016 05 29 wvhedw2Onder prima omstandigheden heeft de succesrijke Azzurri van BFC E1 op nostalgisch grondgebied naast de oude Meer hun triomftocht voortgezet. Na een weekend zonder echt voetbal (een weinig voorstellend potje voetbal tegen wat 40-plussers mocht geen naam hebben) namen de Bussumse gelukzoekers deel aan een heus 11-tegen-11 toernooi bij WV-HEDW. Geen voetbal op zaterdag, maar op zondag. De normaalste zaak van de wereld in Amsterdam. Even wennen aan nieuwe afmetingen, andere formaties en bijkomende looplijnen, maar het resultaat was vertrouwd. Als terechte toernooiwinnaar gaf BFC E1 als zo vaak zijn visitekaartje af, hulde dus!

Wedstrijden:
BFC E1 – Roda 23 E1 0-0
BFC E1 – WV HEDW E1 3-1 Stijn (2), Tiago
BFC E1 – AFC E2 2-1 Alex, Tim
Finale:
BFC E1 – SDZ E1 1-0 Tiago

Een groter veld betekent een groter team. Door de afwezigheid van vaste goalie Max (familiereünie) en benjamin Zep werd BFC E1 voor deze unieke gelegenheid versterkt met Sidney, Milan, Joris en Ties uit de E2. Ze sloten geruisloos aan.

Fraai debuut Jeffrey2016 05 29 wvhedw1 Het illustere duo dat dit seizoen doorging als vaste begeleidingsstaf deed langzaam wat stapjes terug. Bijzonder strak geregisseerd werd gedurende de dag Jeffrey Tang (volgend seizoen trainer van ‘BFC JO12-1’) naar voren geschoven als nieuwe architect. In no-time bleek hij dezelfde taal te spreken en clusterden de blauwhemden zich om hem heen toen de tactische spelconcepten het gesprek van de dag werden. Liefde op het eerste gezicht wat vanzelfsprekend met een toernooizege moest worden bekroond. En zo geschiedde!

Amsterdamse bluf

In vier heerlijke mannelijke duels tegen Amsterdamse grootheden bleek ook het grote veld een prima thuis voor onze jonge imponerende pupillen. De grote doelen bleken in de openingswedstrijd nog beangstigend. Minimaal drie 100% procent kansen gingen in rook op. Maar eens temeer toonden onze oogappels zich snelle leerlingen. De thuisvereniging werd met fraai combinatievoetbal van de spreekwoordelijke kast naar de muur gespeeld. Ook het altijd lastige AFC werd – weliswaar met moeite – met een nederlaag de kleedkamer ingestuurd. In de finale was het louter BFC dat de klok sloeg. Intrigerend weer zoals zowel binnen als buiten het veld over BFC werd gepraat. Kansen benutten is nog een verbeterpuntje, maar ook het grote veld blijkt een prima steppe voor deze jongens!

Volgende week nog een E-toptoernooi. Gewoon 9-tegen-9. Prachtige affiches tegen gerenommeerde publiekstrekkers uit andere delen van Nederland. Plaats van handeling: Valkenburg (bij Leiden). U bent van harte welkom 😉

OvV