BFC E1 en de patatjes doping.

Het einde van de 1ste fase is al weer in zicht. Nog 2 wedstrijden waarvan 1 tegen de blauwe en 1 tegen de rode uit Veenendaal. Vandaag stond de blauw brigade uit Veenendaal, ook wel GVVV genoemd, als tegenstander op de affiches. Om uiteindelijk in de middenmoot van de poule terecht te komen was het voor BFC noodzaak om deze strijd in haar voordeel te beslissen. Als GVVV nog wat van plan was in de poule moesten ze vandaag ook de 3 punten pakken. Ingrediënten zat voor een prachtige strijd.

Door vakantieverplichtingen misten we helaas Felipe en Tijn. Gelukkig was Mees weer hersteld van een vervelende blessure en waren Bart en Melle uit de E2 bereid om mee te doen.

De zwarte brigade van BFC was super geconcentreerd en had vanaf het begin maar 1 doel, 3 punten behouden op de meerweg. BFC was duidelijk de betere ploeg en zo werd de wedstrijd ook voornamelijk op de helft van GVVV gespeeld. Doordat GVVV niet veel beter kon en BFC moeite had om niet mee te gaan met het spel van GVVV werd het een rommelige eerste helft. Verdedigend pakte BFC het prima op want ook deze tegenstander speelde geen 1-3-2-3 maar 1-3-3-2. Hierdoor moest er 1 speler doorschuiven en dat werd prima zelf opgelost. Hierin zie je dat de spelers ondertussen stappen hebben gemaakt. Het kon niet uitblijven dat BFC de voorsprong zou nemen. De keeper van GVVV lag nog een aantal keer goed in de weg en een aantal kansen konden we jammerlijk niet afronden. Toch was het BFC dat 3 keer het doel kon vinden voor de rust. Met een terechte 3-0 voorsprong gingen we dan ook rusten.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat wij niet moesten gaan meevoetballen en dat we juist de bal het werk moesten laten doen. Daarnaast moest het veld zo groot moegelijk gehouden worden om meer ruimte en tijd te creëren. Met deze adviezen ging de zwarte brigade de tweede helft in.

De tweede helft had hetzelfde speelbeeld als de eerste helft. BFC in de aanval en GVVV proberen de schade te beperken. Omdat BFC de bal wat beter liet rond gaan en het veld wat groter werd gehouden kwamen er al snel weer 3 doelpunten. Het verzet was gebroken en BFC bleef er lustig op los scoren. De spelers werden fanatieker en fanatieker, waarom was de grote vraag. Wij als begeleiding snapte er niets van want ons gestelde doel was behaald. Uiteindelijk viel vlak voor tijd de 15-0 en was de feestvreugde compleet. Nu werd het de begeleiding ook duidelijk. Er was door papa Sam beloofd dat bij een 15-0 score de mannen patatjes zouden krijgen. Blijkbaar werken patatjes als doping want bijna elke kans was raak. Daarnaast waren de mannen nog nooit zo snel onder de douche vandaan. We zullen eens kijken wat we hier mee moeten doen. De grootste overwinning in de poule staat nu op onze naam.

Van het heerlijke patatjes ontbijt werd genoten! Namens de mannen hartstikke bedankt!!!!

De overwinning is binnen en we zijn gestegen naar plek 5. Volgende week DOVO uit. Bij een overwinning of een gelijkspel eindigen we als 5de en blijven we keurig in de poule. Natuurlijk hebben de mannen 1 doel en dat is een overwinning om zo met een goed gevoel de nieuwe competitie in te gaan.

Programma:
Zat 2 nov DOVO – BFC
Zon 10 nov Deen Cup BFC – SVA in Volendam stadion
Zat 16 nov start nieuwe competitie.