BFC E1 de zaal in.

Op een vrije zaterdag in februari had de begeleiding van de E1 bedacht dat er toch maar weer eens wat gepland moest worden. Om zekerheid te hebben dat er gespeeld zou worden werd er ingeschreven voor een potje zaalvoetbal. Geen normaal zaalvoetbal maar zaalvoetbal met boarding.
Doordat er vakantie was waren er 3 spelers afwezig. Met hulp van Thijs uit de E2 gingen we met Fjodor, Tijn, Melle, Roemer, Brasco, Felipe en Sam de strijd aan met de nieuwe elementen.

De spelers hadden allemaal het zwarte trainingstenue aan en de voetbalschoenen waren keurig ingeruild voor zaalschoenen. Na de regels te hebben doorgenomen en een wedstrijdje te hebben gekeken mochten de mannen zelf de arena in.
De eerste wedstrijd was tegen FC Abcoude. Direct vanaf het begin werd duidelijk dat FC Abcoude 1 doel had en dat was zo snel mogelijk bij het vijandige doel te komen. Wie of wat er ook stond deze moest wijken. FC Abcoude beheerste de tactiek fantastisch en won uiteindelijk met 3-0 van BFC. De kracht en strijd had gewonnen van BFC, iets wat we wel gewend waren. Na deze wedstrijd had BFC pauze en redelijk lange pauze van bijna 1,5 uur. Dit omdat fortius maar 1 team had ipv de opgegeven 2 teams. Wat er in dit 1,5 uur is gebeurd met de mannen was verbazingwekkend buiten het feit dat ze rond de tafel speelde was er ook een heel ander BFC bij de aftrap van de volgende wedstrijd. Het waren wel dezelfde jongens die in het veld stonden tegen 1 van de voetbal scholen alleen was er een hele andere mentaliteit. Vanaf seconde 1 was duidelijk dat BFC een waar kooigevecht aan ging met Coerver Coaching. In de arena werd het ene na het andere duel uitgevochten waar bijna iedere keer BFC als winnaar uit de bus kwam. Met voetbal had het niet veel te maken of in ieder geval niet het voetbal wat BFC probeert te spelen. Effectief was het wel want de technisch vaardige tegenstander ging knock-out in deze wedstrijd. BFC stapte met een grote overwinning uit de arena en eigenlijk konden we hierom alleen maar lachen.
De pauzes waren over want BFC mocht in 1 keer door. Dit keer wederom een voetbalschool, Balcontrole. Deze tegenstander zag er fysiek wat sterker uit en had net als BFC 1 keer gewonnen en 1 keer verloren.
BFC had de smaak te pakken want speelde nog steeds met veel strijd en power. Maar omdat de tegenstander fysiek iets meer terug kon doen werd dit een spannende wedstrijd. BFC kwam met 2-0 voor maar het was balcontrole wat terug in de wedstrijd kwam tot 2-2. Vlak voor tijd wist BFC de 3-2 te scoren waardoor de overwinning veilig was gesteld en het niet op doelpunten zou aankomen.

Het andere BFC was door naar de halve finale. Want een ander BFC mochten we het wel noemen. Op strijd en karakter naar de halve finales was iets wat wij nog nooit eerder hadden gezien bij BFC.  Ondertussen was het lunchtijd voor de mannen die ook wel wat energie konden gebruiken. De rode koppies waren duidelijk zichtbaar. Na de lunch mocht BFC weer aantreden tegen Abcoude. Nu het andere team van Abcoude. De verwachting was dat we weer een felle strijd konden verwachten waar het duel niet geschuwd zou worden.
Vanaf het beginsignaal werden er diverse kansen aan beide kansen gecreëerd wat ook resulteerde in diverse doelpunten. BFC nam steeds een voorsprong en Abcoude kwam, vooral door de kleine bal tovenaar, steeds weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk 5-5 op de borden. Shoot outs moesten er genomen worden. Iets wat in het icehockey heel normaal is en wat gezien alle bodychecks hier ook wel op zijn plaats was.
Wat een spanning op zo’n leuk tussendoortje.
Eerste shoot out Abcoude werd gestopt door Thijs. Eerste shoot out BFC gestopt door de keeper van Abcoude.
Tweede shoot out Abcoude wederom gestopt door Thijs. Tweede shoot out BFC raak door Tijn die de tips duidelijk had opgeslagen.
Derde shoot out Abcoude……….weer gestopt door Thijs. BFC door naar de finale!!!!! Iedereen rende op Thijs af om met hem het feestje te vieren.

De grande finale; BFC tegen the Future Academy. Tsja daar kunnen we kort over zijn. Na uit de startblokken geschoten te zijn met helaas geen doelpunt was het de tegenstander die twee keer een net wel, net niet over de lijn als doelpunt  gepromoveerd kreeg. Waarschijnlijk ook terecht maar hierdoor was het verweer van BFC wel gebroken. De energie was op bij de mannen die niet nog eens overal op het veld kort konden zitten en helaas niet het duel meer konden winnen. Daarnaast moeten we ook de tegenstander een groot compliment geven. Deze ploeg speelde de bal snel rond en had duidelijk heel veel zaal ervaring. Ze waren dan ook de terechte winnaar van dit toernooi.

We hadden dit nooit verwacht zeker niet na de eerste wedstrijd! We zijn trots op jullie inzet en prestatie!

Over 2 weken weer dezelfde instelling en de 3 punten blijven met zekerheid op de meerweg!