BFC Dames – Roda’46 Dames 3-1

De dames van BFC moesten aantreden tegen Roda ’46 uit Leusden. De Bussumse vrouwen hadden nog wat goed te maken tegen deze tegenstander nadat ze eerder dit seizoen in de uitwedstrijd kansloos met 3-0 hadden verloren.

BFC begon sterk en het was Michelle Wortel die al snel voor een 1-0 voorsprong zorgde. Roda’46 probeerde hierna van alles maar vonden steeds de sterke Bussumse verdediging op hun pad. BFC counterde er lustig op los maar vergat de score te verdubbelen. Het duurde dan ook tot de 43ste tot er weer gejuicht kon worden. Nadat Michelle Wortel binnen de lijnen was gevloerd mocht Puk van Kasteren aanleggen voor een strafschop. Deze werd beheerst benut zodat er met een 2-0 voorsprong gerust kon worden.

De tweede helft een aanvallend Roda’46 op jacht naar de aansluiting welke na een uur spelen dan ook viel. Het laatste half uur golfde het spel heen en weer en werden er aan beide kanten diverse kansen gemist. Tien minuten voor het eindsignaal was het BFC dat scoorde. B-junior IsaBeau wist een goed aanval doeltreffend af te ronden. Deze voorsprong kon tot het eind worden behouden zodat de BFC dames weer eens drie punten aan hun totaal konden bijschrijven.