BFC D5 wint mooie derby!

Weer winst voor BFC D5. Het team blijft koploper en ongeslagen na een mooie derby tegen SDO D3. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben we het in eigen hand, nog twee keer winnen en we zijn kampioen!
Deze keer werd het 6-2, maar daar moest wel echt voor worden gestreden. De eerste helft begon goed, Floris kon al snel scoren na een mooie aanval, 1-0. SDO speelde ook goed en kwam op 1-1 door een mooie lob over de keeper. Even later kregen ze zelfs een penalty na een handsbal, maar gelukkig kwam de bal op de paal. Na weer een mooie aanval maakte Olivier 2-1 met een bekeken schot hoog in de hoek.
Na de rust werd de wedstrijd beter. Onze achterhoede en keeper Wouter speelden zoals altijd geweldig; de tegenstander heeft echt iets speciaals nodig om er langs te komen. Dat gebeurde ook, aanvoerder Yonatan kopte een bal mooi in de kruising, wel in het eigen doel, maar toch mooi, 2-2.
Als het moeilijk lijkt te worden, dan weet je het wel. D5 gaat dan beter spelen. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd SDO dan ook weggespeeld en konden we met een 6-2 winst weer terug naar huis. In dit kwartier werd oogstrelend mooi gevoetbald en waren er alleen maar beauty’s van doelpunten.
Eerst scoorde Duncan. Mooie aanval, 2 verdedigers voorbij en ook nog eens relaxed voorbij de keeper, 3-2.
Hugo vanaf 20 meter, in de kruising, boem, 4-2.
Hugo vanaf 30 meter, hard rechtdoor, 5-2.
De mooiste. Floris door de benen van de laatste verdediger, bekeken om de keeper heen, bal in het lege doel, 6-2. 

Goed gespeeld, goed gestreden en een mooie Derby. Volgende week de beslissende wedstrijd voor ons, tegen BVV (de nummer 2), om 11:45. Wie van mooi voetbal houdt moet het zien!