BFC D5 goed van start!Ongeslagen winterkampioen, nog in de beker. Een mooi seizoen tot nu toe voor de D5. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen een verse, betere tegenstander.

Beetje lastige dag, want een paar van onze topspelers gingen een middelbare school bezoeken en konden niet meedoen. Bovendien heeft keeper Wouter een blessure en is een tijdje uitgeschakeld. Spannend dus!

In de wedstrijd was te merken dat de tegenstander, Hertha D2 uit Vinkeveen, ook een goede ploeg was. Het ging gelijk op. Fabian (normaal linksback) was de keeper voor deze gelegenheid, en dat deed hij goed. Onze achterhoede met Koen, Yonatan, Hielke en Tim stond als een huis en gaf natuurlijk niks weg. Op het middenveld waren Thomas, Hugo en Olivier hard aan het knokken om onze spitsen Jasper, Bas en Daan aan het werk te zetten. Weinig kansen in het begin, maar wel een leuke wedstrijd, het ging gelijk. Diep in de eerste helft kwam Hertha op voorsprong, toen de achterhoede de bal tot 3 keer toe niet wist weg te werken, 1-0 achter.
Maar zoals zo vaak laat dit team dat niet zomaar gebeuren. Vanaf de aftrap een fantastische aanval over veel schijven. Uiteindelijk eeen hele mooie goal van de hele voorhoede: Mooie voorzet van Jasper vanaf links, Bas komt voor zijn man en kopt de bal door, panklaar voor de voeten van Daan, die hem koeltjes erin schoot, 1-1. Lekker dan Daan!
In de rust schoven gelukkig wat spelers uit de D2 aan, die net klaar waren met hun eigen wedstrijd: Sebastiaan, Siep en Busse superbedankt. Het doelpunt had de ploeg duidelijk vertrouwen gegeven, na de rust speelde de D5 Hertha ondersteboven. Ze werden vastgezet en opgejaagd. Als de bal dan voor BFC was, kreeg het publiek de ene na de andere mooie aanval te zien. Nu waren er wel kansen. Mooi spel over de vleugels (Daan was deze wedstrijd gewoon niet af te stoppen op rechts, Jasper, Olivier en Hielke draaiden de tegenstander dol op links), de achterhoede gaf in de tweede helft geen kans meer weg, het middenveld won elk duel en strooide met mooie passes. Het was gewoon wachten op de goals. Die kwamen ook.
Eerst een mooie aanval waarbij Daan op rechts werd vrijgespeeld, hij legde de bal mooi terug op de 16 en Bas kon hem laag in de hoek schieten, 2-1. Daarna een mooie aanval over links, Hielke legt de bal terug op kanon Hugo, boem, 3-1. De laatste 10 minuten bleef BFC baas in het veld en werd de overwinning veilig gespeeld. erg goed gedaan mannen, zeker ook omdat we een paar toppers misten. Invallers bedankt!