BFC D4 – Muiderberg D1

Vandaag namen we afscheid van Joost, die helaas niet meer gaat terugkeren vanwege zijn blessure. Joost nogmaals beterschap en misschien tot ziens -in de toekomst- op het voetbalveld!

Jorick was gelukkig wel weer terug, na zijn avontuur met detraumaheli op de skipiste. Beide zijn in het zonnetje gezet, na afloop van de wedstrijd. Nu de wedstrijd zelf. Met nog een afzegging in het team bleven er net genoeg spelers over en hebben we wéér om versterking gevraagd, want met her-en-der knie en enkelklachten is wisselen toch wel prettig.

De wedstrijd zelf liep niet lekker. We begonnen wat mat aan de wedstrijd, zo leek het althans en al snel had Muiderberg de overhand. De jongens van Muiderberg waren groter, fysiek sterker en ook sneller. Nu kunnen wij ook best snel zijn op z’n tijd, maar dat lukte vandaag dus niet. Aanvallend werden we niet gevaarlijk, verdedigend zat het niet zo dicht als anders en het samenspel kwam niet van de grond.

Er kwam al snel een aanval van Muiderberg, deze ging vrij gemakkelijk langs een verdediger, een schot op goal, paal! Maar in tweede instantie toch er in 0-1. Het lukte ons daarna wel op enig moment een snelle aanval op te zetten, maar voorin eindigde het snel. Niet lang daarna kregen we een corner, deze werd weg gestompt door de keeper, er volgde een hoog schot van één van onze verdedigers op het hoofd van een andere meegekomen verdediger en die eindigde in het net, 1-1. Vermoedelijk buitenspel (volgens omstanders), toch gekregen. Even waren we terug in het spel. Dan volgt er toch weer een aanval tegen, wordt er snel langs de verdediging gelopen en is het 1-2. Er volgt een corner voor Muiderberg. Deze word hoog genomen, logisch, gezien de grote jongens. De bal komt ook bij het hoofd van een speler en deze kan inkoppen over de keeper heen, 1-3. In deze helft staat onze keeper vervolgens nog fabuleus te keepen, echt waar, anders hadden we er nog meer tegen gekregen. In één actie red hij zelf drie keer knap achter elkaar en krijgt hij de opmerking van Muiderberg “wat een keepertje”. En ja, dat was ook zo.

In de rust hoorde ik jullie zeggen  “het lukt gewoon niet”. Nee, het lukte ook gewoon niet, dat kan gebeuren en toch waren jullie vast van plan er alles aan te doen in de tweede helft. En het leek even beter te gaan. Eerst kregen we al snel weer een aanval tegen. Deze eindigde uiteindelijk met een kopbal op de lat. Nu kregen wij ook weer een aanval, maar helaas eindigde die door buitenspel van één van onze spelers. Niet veel later een mooi afstandsschot, maar helaas eindigde die in een corner. Nu volgt er dan toch weer een snelle aanval tegen van Muiderberg die niet gestopt kan worden, volgt een schot op het goal en is het 1-4. We weten er nog een aanval uit te persen, maar dit schot van ons eindigt naast het goal. Iets waar we helaas vaker last hebben.

In een volgende aanval van Muiderberg krijgt een aanvaller de kans om uit te halen en met een hoog schot over de keeper wordt het 1-5. Of het dan nog niet genoeg is volgt er een snelle aanval van Muiderberg en wordt het zelfs 1-6. Wij komen dan ook nog één keer aan bod in de tweede helft en het lukt ons in een aanval, welke best mooi was, 2-6 te maken. Ik heb me laten vertellen (door Muiderberg) dat ook die eigenlijk buitenspel was. Maar door de scheids werd hij geteld en er werd verder niet moeilijk over gedaan. Onze jongens hadden nu echt wel hun kruit verschoten en waren niet meer in staat weerstand te bieden aan sterk Muiderberg. Er volgden
nog twee snelle aanvallen, welke beide niet werden gemist 2-7 en 2-8. Ergens in die tweede helft kreeg een speler van Muiderberg  nog een gele kaart, mij is verder ontgaan waarom. Jammer jongens, jullie hebben zoals altijd je best gedaan, maar verloren. Ik riep in de rust “als je maar geeft wat je kan”. Dat hebben jullie gedaan, zoals altijd.