BFC D2 vernedert Wasmeer D1: 0-12

wasmeerDe wedstrijd die eigenlijk afgelopen zaterdag gespeeld moest worden, maar wegens te veel afwezigen aan de kant van Wasmeer D1 verplaatst werd naar dinsdagavond 23 februari 2016, werd een avond om niet snel te vergeten.

Aangezien BFC D2 nog steeds in de top drie staat in 1e klasse 06 en maar drie puntjes achterstand heeft op de nummer één Robinhood D1, was het eigenlijk een ‘verplichting’ om te winnen van nummer laatst Wasmeer D1. Maar dan moet je het nog wel even doen. BFC D2 deed het ook, en hoe! Vanaf minuut één had Wasmeer niets te vertellen en ze werden van het kastje naar de muur gespeeld. Al snel stond BFC D2 op een comfortabele 0-3 voorsprong en op een door onze keeper Martijn onderschepte voorzet na, is Wasmeer geen één keer in ons zestienmetergebied geweest. Martijn had een redelijk saaie wedstrijd en had op af een toe een goede pass geven na weinig te doen.

De ene goal van BFC-zijde was nog mooier dan de ander en er werd fantastisch gevoetbald. Het is redelijk verrassend dat BFC D2 zoveel scoort in één wedstrijd, want meestal zijn we wel beter dan de tegenstander en spelen we goed voetbal, maar het scoren laat nog wel eens te wensen over. Maar vandaag werd er wederom goed gevoetbald, heel goed zelfs, en de kansen werden (eindelijk) benut. Al had het eigenlijk zelfs 0-20 kunnen worden. Maar een 0-12 overwinning op Wasmeer D1, wat een goede club is, is een uitslag om trots op te zijn.

Mooi om te zien dat de spelers van BFC D2 in een half jaar zich heel goed ontwikkeld hebben. Waar we begin dit jaar in de thuiswedstrijd tegen Wasmeer D1 nog in de laatste minuut de 2-1 moesten scoren voor de drie punten, winnen we vandaag de uitwedstrijd met 0-12. Dan maak je als team mooie stappen!

Nu even twee weken geen competitie, aangezien bijna iedereen op wintersport is. Op 12 maart hervatten we de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen Sporting Almere D1.  wasmeer4