BFC D2 wint niet in Heemskerk, wel van ouders

ODIN 2 ODIN 1 Afgelopen zaterdag stond de laatste oefenwedstrijd van 2015 op het programma tegen ODIN’59 D1 uit Heemskerk. Een team dat ook in de 1e klasse speelt in afdeling 2 en daar met gerenommeerde clubs als De Rijp, Zeevogels en AFC ’34 een vierde plaats bezet. Geen makkelijke tegenstander dus. En als er dan ook nog eens op echt gras moet worden gespeeld, dan weet je dat het voor de prinsjes uit Bussum een moeilijke wedstrijd wordt.

BFC D2 grossiert dit seizoen in moeizame, zware wedstrijden met veel ‘vechtvoetbal’. De wedstrijd tegen ODIN’59 was er ook zo één. ODIN’59 D1 was vanaf de eerste minuut een stuk feller. Knietjes in een dijbeen, shirtjes vast houden en af en toe wat vrije worstelpartijtjes en weg was de organisatie bij BFC. Wel moet gezegd worden dat het veld niet meewerkte aan mooi combinatiespel. Loodzware kleigrond met wat gras erin, maar met een goede techniek moet je op iedere ondergrond uit de voeten kunnen zou je denken. Maar in de eerste helft had BFC echt niets te vertellen en was het voetballend erg slecht. Gelukkig gingen ze met een 0-0 stand de rust in, want BFC was in de eerste helft welgeteld één keer voor het doel van de tegenstander geweest en het spel speelde zich vooral op de helft van BFC af.

Na een donderspeech in de rust, begon BFC de tweede helft sterk en drukte de tegenstander tegen de goal aan. Er werd in de tweede helft bij vlagen wel goed gecombineerd en er zaten mooie aanvallen tussen die ook nog eens resulteerde tot een aantal grote kansen. In tegenstelling tot de eerste helft, speelde het spel zich nu vooral op de helft van ODIN’59 af. Er werd nog een speler van hen uitgestuurd na een forse tackle van achter op Elias. Dit nummerieke overwicht in de tweede helft leidde helaas niet tot een doelpunt. Uiteindelijk besloot de goed leidende zeer jonge scheidsrechter dat het genoeg was geweest, de brilstand. BFC D2 behoudt hiermee zijn ongeslagen status sinds half september, maar moet wel vol aan de bak om kampioen te worden in hun competitie. Wel zijn de jongens weer een ervaring rijker, want spelen op een typisch ‘Hollandsch grasveld’ komen zij niet vaak meer tegen.

 

Op zondag 20 december stond er een hele andere wedstrijd op het programma. Om het seizoen leuk af te sluiten, werd de wedstrijd tussen de ouders en spelers op het hoofdveld van BFC gespeeld. Natuurlijk staat er hier een stukje eer op het spel. De ouders begonnen redelijk sterk en dachten dit wedstrijdje wel even te winnen, maar uiteindelijk wonnen de spelers van de D2 met een afgetekende 6-2 overwinning. De ouders werden bij vlagen even helemaal weggespeeld. Het was een ontzettend leuke en gezellige afsluiting van een mooie en succesvolle eerste seizoenshelft. Na twee weekjes winterstop begint de D2 5 januari weer met trainen om goed voorbereid de tweede seizoenshelft in te gaan.Groepsfoto 20 december