BFC D2 – SDO D1 (3-1)

Afgelopen zaterdag heeft de D2 de eerste competitiezege van 2012 geboekt. Na een gelijkspel bij Zuidvogels D1 (1-1) van vorige week, won de D2 zaterdag met 3-1 van plaatsgenoot SDO. De uitwedstrijd werd in het begin van het seizoen nog met 2-9 gewonnen, dus er was vertrouwen, maar geen onderschatting! De bezoekers hadden door keihard te knokken namelijk de week ervoor nog hun eerste punten van het seizoen gepakt.

Pepijn legt aan voor de 1-0

De wedstrijd begon BFC erg sterk en we kregen dan ook de beste kansen. Sterker nog, de bezoekers wisten amper iets te creëren. De eerste helft was volledig voor BFC en er werd goed rondgetikt. Toch duurde het nog aardig lang voordat BFC een doelpunt maakte. Jelle Schouten had een goede kans, maar werd, onterecht, buitenspel gegeven door de grensrechter. Even later was het dan toch raak. Een vrije trap vanaf rechts werd, in plaats van “voor de pot” geslingerd, afgelegd op linksback Wiebe. Die met een boogbal de keeper verschalkte. De verdiende 1-0 stond op het bord. Hierna kwamen er nog wel wat kansjes, maar was het al snel rust.

In de rust werd afgesproken dat het combinatievoetbal zou worden gehandhaafd en dat BFC nu dodelijker moest worden voor het doel van de tegenstander. Maar de tweede helft speelde BFC minder dan de eerste. SDO ging heel dicht op elkaar spelen en was op het middenveld sterker. BFC verloor de duels en het combinatievoetbal was ver te zoeken. Dit leidde door goed verdedigen nog niet tot kansen, maar BFC creëerde ook niets meer, al werd er wel ontzettend hard gewerkt! En zoals dat in het voetbal gaat, scoorde SDO vanuit eigenlijk de eerste echte poging op doel. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist en verdween zo in de verre hoek, 1-1.  Daarna was de boodschap duidelijk voor BFC. Er werd nu keihard geknokt voor de overwinning. En het duurde tot ongeveer een tien minuten voor tijd tot de jongens loon naar werken kregen. En eigenlijk was deze goal hetzelfde als het doelpunt van SDO. Lennart streepte een vrije trap van 30 meter richting goal, Jelle Schouten ging net onder de bal door, en de keeper die een kopbal van Jelle verwachtte, ging de verkeerde hoek in. 1-2! Daarna was het verzet van SDO gebroken en scoorde Sebas vanuit de draai nog een prachtige goal in de kruising.

Uiteindelijk een mooie overwinning dus. Hopelijk kan de D2 de goede weg die is ingeslagen tijdens de oefenwedstrijden en de twee competitiewedstrijden vervolgen en komen we snel wat plekken hoger te staan. Het gaat goed jongens!

Blijkbaar buitenspel voor Jelle Schouten