BFC D2 gaat hard onderuit in Amsterdam

BFC D2 heeft een pijnlijke en duidelijke 5-0 nederlaag geleden op bezoek bij Fortius D1 op Sportpark Middenmeer.

Ondanks dat iedereen wist dat de belangen groot waren in de kraker om het kampioenschap in 1e klasse 06, werd er niet fantastisch getraind de afgelopen week. Niet alle spelers hadden de focus om de hele week fel te trainen, er waren zieken en er moesten spelers meespelen met de oefenwedstrijd van de D1 tegen Weesp D1. Dus de voorbereidingen waren niet optimaal en dat was op het veld helaas ook terug te zien. In september leden we, tot vandaag, onze enige nederlaag in de competitie tegen Fortius D1 met 0-3. We wisten dus dat deze spelers fysiek sterk zijn en het een goede tegenstander is. Toch waren weer veel spelers erg geïmponeerd door  de grote en fysieke spelers van Fortius, die allemaal sportief waren. Maar wat ze in Amsterdam leren is dat je alles moet doen voor de winst, al helemaal als je voor het kampioenschap speelt wat promotie naar de hoofdklasse oplevert. Dan moet er naast goed voetbal ook strijd geleverd worden. Dat gebeurde aan de kant van Fortius ook door stevig de duels aan te gaan, voor de bal te staan als wij een vrije bal mochten nemen en door af en toe een tikkie uit te delen. Daar hadden veel jongens van de D2 het zwaar mee en resulteerde erin dat de duels niet vol werden aangegaan en er bij bepaalde spelers sprake was van angst.

Al vanaf minuut één was Fortius de bovenliggende partij, maar twee cadeautjes door verkeerd verdedigen bij corners resulteerde dat de D2 met een 2-0 achterstand de rust in moest. Als dan al heel snel in de tweede helft, wederom een cadeautje, de 3-0 valt ben je uitgespeeld. Dat Fortius dan nog twee mooie doelpunten maakt is alleen voor de statistieken. Maar de overwinning van Fortius is terecht.

Harde leerschool voor BFC D2 die nu (voorlopig) de kampioensaspiraties even in de ijskast moet zetten. Maar soms moet je verliezen om vervolgens twee keer zo goed terug te komen. In ieder geval staan we weer met beide benen op de grond en is het verhaal dat de D2 ‘wel even kampioen moet worden’ weg. Want de 1e klasse is een hoog niveau en daarin word je niet zomaar ‘even’ kampioen.

Nu drie weken geen competitie, maar we spelen voldoende oefenwedstrijden. Zo oefenen we dinsdag tegen De Meern O12 en vervolgens tegen IJsselmeervogels D1, Kampong D1, DOSC D1 en Forza Almere D1, waarna we op 20 februari de competitie hervatten tegen Wasmeer D1 die we dan weer moeten winnen!