BFC D2 – FC Breukelen D1 (0-1)

De D2 is er zaterdag  helaas niet in geslaagd om de punten op de Meerweg te houden. Tegen FC Breukelen D1 werd het 0-1.

Wie Breukelen eind vorig seizoen heeft zien voetballen, wist al dat deze jongens een geduchte tegenstander zouden gaan worden, vooral omdat hun selectie vrijwel ongewijzigd is gebleven. Maar na een zomer waren ook ze nog eens een stukje gegroeid, en dat fysieke aspect was precies de factor waar de D2 moeite mee had. Want waar BFC probeerde te voetballen, en daar ook behoorlijk in slaagde, daar speelde Breukelen vooral op de lange bal op hun lange en sterke spits, die werd geflankeerd door snelle buitenspelers. De verdediging van BFC had vooral de eerste helft zijn handen vol aan deze aanvallers, maar verdedigde op een paar hachelijke momenten na, sterk. Toch kon BFC geen vuist maken op het middenveld en voor rust stond de eindstand al op het scorebord. Breukelen counterde vlijmscherp en uiteindelijk moest Roemer van dichtbij capituleren. 0-1.

De D2 spreekt elkaar moed in voor de wedstrijd.

 

Was BFC dan kansloos? Nee, totaal niet. Sterker, er werd in balbezit goed getikt en goed gekanteld. Maar de kansen die werden gecreëerd werden allemaal op de goede keeper van de bezoekers geschoten. Maar de gehele wedstrijd voetballende oplossingen zoeken is vrijwel onmogelijk, al probeerden de jongens het wel. Deze tomeloze inzet biedt dan ook hoop voor de rest van het seizoen. Het geluk was dan helaas niet aan BFC-zijde, vooral niet omdat voorafgaand aan de wedstrijd Coen en Niek geblesseerd moesten afhaken, en hier tijdens de wedstrijd nog vele blessuregevallen bij kwamen, maar in ons spel zaten genoeg lichtpunten en dan komt het geluk vanzelf!

 

Helaas jongens, jullie hebben er keihard voor gewerkt, maar verliezen hoort er ook bij. Jullie mogen trots zijn op het spel wat jullie bij vlagen vertoonden, en we gaan keihard trainen om de volgende wedstrijd, uit bij NVC D1, gewoon te winnen!

 

http://bfcd2.ditismijnteam.nl