BFC D1 verliest laatste thuisduel van 2015

BFC D1 heeft de eerste competitiehelft niet winnend kunnen afsluiten. Het laatste thuisduel van dit jaar werd met 0-3 verloren van SML.

BFC D1 was op sportpark Meerweg lange tijd ongenaakbaar. Alphense Boys maakte begin vorige maand aan die ongeslagen status een einde. SML was verantwoordelijk voor de tweede thuisnederlaag. De bezoekers uit Arnhem toonden aan niet voor niets titelpretendent te zijn. Het grote krachtsverschil resulteerde na twintig minuten in het eerste doelpunt: 0-1.

BFC, met interim-coach Brian Jonathans weer op de bank, deed daarna weliswaar iets terug, maar tot echt gevaar voor het Arnhemse doel kwam het niet.

De thuisploeg kwam na de rust (met Bart van der Veen voor Fjodor Prent) met meer elan uit de kleedkamer. Dat resulteerde direct in twee grote kansen die niet werden benut door Jeffrey Buitenweg en David Jonckheer. SML was wel effectief in de afronding. De bezoekers doelpuntten nog twee keer: 0-3.

De competitie wordt 23 januari 2016 hervat met een uitwedstrijd tegen FC Amsterdam. Met een nieuwe trainer/coach op de bank. BFC voert binnenkort gesprekken met kandidaten voor de vacante trainerspositie.