BFC D1 vecht zich terug tegen koploper Zeeburgia D1

BFC D1 heeft tegen koploper Zeeburgia D1 vechtlust laten zien. Een 0-2-achterstand werd met hard werken omgebogen in een knappe remise: 2-2.

Door dit gelijkspel heeft BFC D1 zich deels gerevancheerd voor de eerdere grote bekernederlaag (2-5) tegen de Amsterdammers. Nadat de scheidsrechter van dienst een half uur te laat (de arbiter stond in de file) de wedstrijd liet beginnen, leek het er lang op dat Zeeburgia weer eenvoudig zou winnen. De bezoekers kwamen snel op een 0-2-voorsprong. Dat de schade niet nog groter werd, was met name de verdienste van centrale verdediger Melle Muller. Een gelukkige treffer van Jeffrey Buitenweg vlak voor rust bracht de hoop terug bij de thuisploeg: 1-2.

Na de pauze was er meer bezieling en vechtlust bij BFC. Zeeburgia bleef wel het betere van het spel houden, maar verzuimde de voorsprong te vergroten. En zoals de aloude voetbalwetten dan zeggen: dan valt de treffer aan de andere kant. Hetgeen gebeurde: Hudayfa Kissami verzilverde een strafschop na een handsbal van een Amsterdamse verdediger: 2-2.

Tijdens de warming-up van BFC D1 openbaarde zich een regenboog.

Tijdens de warming-up van BFC D1 openbaarde zich een regenboog.