BFC D1 spoelt vieze smaak met zege weg

BFC D1 heeft de vieze smaak van de nederlaag tegen FC Amsterdam weggespoeld. Hoevelaken werd met een 3-0-nederlaag terug naar Gelderland gestuurd.

Na de slechte seizoenshervatting vorige week tegen FC Amsterdam, was BFC D1 erop gebrand om de eerste thuiswedstrijd van dit jaar tegen Hoevelaken winnend af te sluiten. Een midweekse oefenzege op FC Weesp was in dat opzicht een goede generale repetitie. Tegen de nog puntloze hekkensluiter uit Gelderland werden de goede bedoelingen van de thuisploeg al snel duidelijk. Met Roman van Eldijk uit de D2 als betrouwbare vervanger voor de afwezige Thijs van der Veen zette BFC de bezoekers onder druk. Tot echte kansen leidde het overwicht niet. Pas vlak voor rust zette Jeffrey Buitenweg met een prachtige vrije trap het elftal van trainer Patrick Bal op een verdiende voorsprong: 1-0.

Na de pauze had BFC (met Fjodor Prent en Bart van der Veen in de ploeg voor Felipe Cartigny en Melle Muller) opnieuw het betere van het spel. Hoevelaken liet bij vlagen best aardig combinatiespel zien. Justin Jonathans maakte de 2-0 na een mooie voorbereidende actie van Renzo Ohler. Diezelfde Justin verzilverde even later ook een strafschop: 3-0. Brasco Geijssen zag zijn goede spel niet beloond worden met een doelpunt. Zijn schuiver belandde op de paal.

Komende zaterdag oefent BFC D1 op sportpark Zoudenbalch in Utrecht tegen FC Utrecht onder 12.

 

IMG_7969