BFC C1 sterkste in derby

Op een zonovergoten Sportpark Meerweg heeft BFC C1 haar ongeslagen status in de 3e Divisie weten te behouden door in de Derby SDO C1 met 5-0 te verslaan. De ploeg, die Niels Posthuma moest missen (wedstrijd C2), is door dit resultaat zelfs opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Roda´46 C1 uit Leusden.

In aanloop naar de derby had de C1 zich optimaal kunnen voorbereiden omdat eerder dit seizoen beide teams elkaar al troffen in het bekertoernooi. Toen, op Sportpark De Kuil, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, 1-1. SDO, met drie nederlagen niet goed begonnen aan de competitie, had hier blijkbaar veel vertrouwen uit gehaald en kwam sterk uit de startblokken. De spelers leken gebrand op een goed resultaat tegen hun dorpsgenoten en legde veel passie en strijd op de mat zonder zelf echt gevaarlijk te kunnen worden. De organisatie bij BFC stond  namelijk weer erg goed, maar teveel kleine foutjes zorgde ervoor dat de ploeg niet lekker in de wedstrijd zat.

Gedurende de eerste helft kreeg de thuisploeg echter steeds meer grip op de wedstrijd en kwam het na een schitterende aanval zelfs op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Joe. Aanvoerder Bas Kuypers bracht zijn ploeg zelfs in een zetel door ,vanuit een moeilijke hoek met zijn verkeerde been, de keeper van SDO vlak voor rust te passeren, 2-0.

Na de rust werd de wedstrijd al vroeg beslist door opnieuw een doelpunt van Bas, die op aangeven van Ole voor de tweede keer met zijn linker de bal tegen de touwen aan schoot. Bij SDO was de pijp zichtbaar leeg en was het niet meer in staat om het de thuisploeg lastig te maken. BFC controleerde de wedstrijd volledig en kon het van achteruit de ene na de andere aanval opzetten. De ploeg verzuimde om de mogelijkheden en de ruimtes die het kreeg optimaal te benutten en bleef op momenten slordig spelen. Door doelpunten van Gijs en topscorer Quentin bleef de teller uiteindelijk steken op 5-0, maar was er na afloop genoeg reden voor optimisme.

De Derby was gewonnen, opnieuw geen doelpunten tegen en een mooie tweede plaats.