BFC B1 verliest in teleurstellende derby van SDO B1 (1-2)

Een belangrijke wedstrijd vanmiddag op Sportpark Meerweg: BFC B1 – SDO B1. Een wedstrijd in de hoofdklasse tussen zo’n 30 Bussumse jongens  (inclusief die uit Naarden en de Hilversumse Meent) die elkaar allemaal kennen, ook buiten het voetbal. Eén van de twee echte derby’s van het seizoen voor hun en ook voor de fans en andere Bussumse voetballiefhebbers die langs de lijn staan natuurlijk. BFC B1 staat na 10 speelronden twee na onderste in de competitie (12e) met 8 punten en speelt dus een zeer matige eerste seizoenshelft. SDO draait iets beter en staat, voor deze wedstrijd begint, in de middenmoot op de 7e plaats met 16 punten. Alle ingrediënten voor een spannend potje voetbal zijn aanwezig als de dienstdoende arbiter deze zaterdag de 19enovember 2012 om 13:19 onder een prettig najaarszonnetje voor de aftrap fluit.

 

De eerste helft is er niet eentje die we hadden verwacht en gehoopt. Het spel van beide ploegen is niet best. Men doet wel zijn best maar weet dit niet te laten leiden tot goed voetbalspel, zeg maar. De bal vliegt alle, veelal onverwachte, kanten op en geen van de twee teams weet voetballend het heft in handen te nemen. Hoewel SDO optisch een licht overwicht heeft, zijn de beste kansen toch voor BFC. In de 26e minuut geeft Dominique vanaf rechts een mooie voorzet op de het strafschopgebied binnenkomende Olivier H. Zijn kopbal wordt gestopt door de keeper. Drie minuten voor de rust zet Jeroen dezelfde Dominique vrij voor de uitstekende SDO-keeper (dat moet gezegd) die de inzet van onze snelle rechtsbuiten kundig onschadelijk maakt. SDO antwoordt nog met een offensiefje maar de scheids fluit voor het rustsignaal bij een 0-0 stand.

We blijven hopen en zien uit naar een betere  tweede helft maar de wedstrijd vervolgt helaas zoals hij de eerste helft is verlopen dus qua kijkplezier is de vraag hoe de eindstand zal zijn nu de belangrijkste geworden. SDO geeft iets meer de indruk de wedstrijd te willen winnen dan onze jongens en met nog een minuut of twintig minuten te spelen wordt het scorebord in werking gezet. Een afstandsschot van SDO gaat verrassend  binnen: 0-1. De wedstrijd leeft iets op en het publiek krijgt twee grote kansen voorgeschoteld, eentje voor SDO (voor open doel wordt hard in het zijnet geschoten) en eentje voor BFC als Dico van afstand goed op de goal schiet maar geen doel tret. Bij de volgende kans is het wel raak. Voor BFC deze keer. Jeroen gaat vanaf linkerzijlijn het strafschopgebied in, speelt zich op de achterlijn vrij van 2 SDO-ers en wordt vastgehouden: penalty. Jeroen neemt de strafschop zelf en schiet de bal hard in de rechterbenedenhoek: 1-1. Ook na twee BFC-wissels blijft het echter SDO dat iets feller op jacht gaat naar een treffer dan BFC. Een kopbal op de BFC-lat is het gevolg en 1 minuut voor tijd scoren zij de winnende treffer, zij het een zeer gelukkige. Een SDO-er trekt vanaf rechts naar binnen en schiet op de goal. Via de rug van Joep gaat de bal onverwacht langs de verbouwereerde Niels E.: 1-2. Vlak voor tijd schiet linksachter Maxim vanaf afstand nog een keer prachtig, hard op de lat maar de koek is op. Geen overtuigende maar toch wel  verdiende overwinning voor SDO. Jammer genoeg een slechte uitslag voor BFC in een, van beide kanten, matige wedstrijd maar de felicitaties gaan desalniettemin naar de jongens uit Bussum-Zuid!  Het zonnetje is inmiddels geweken en we gaan de kantine in waar de nederlaag in kleine supporterskring onder een kloek glas bier nog eens wordt nabesproken. Bavariabier is iets bitter zijn nasmaak. De volgende derby is echter gelukkig al in 2012 en dan moeten we maar revanche nemen, zo luidt de conclusie.

SDO B1 stijgt door de overwinning van vandaag een positie op de ranglijst naar de 6e plaats en BFC B1 zal er hard aan moeten trekken om in deze competitie dusdanig te eindigen dat het in de hoofdklasse mag blijven. Zij zakken nu naar de 13e plaats (van de 14) maar….. gelukkig met slechts 2 punten verwijderd van de veilige 10e plaats, de plaats die nodig is om in de hoofdklasse te mogen blijven voetballen. Niet getreurd dus, want onmogelijk is de missie geenszins. Er blijft gewoon werk aan de winkel voor trainer/coach Michel Bijlsma en zijn team en als de jongens (en meisje) van BFC B1 ervoor gaan en hun vechtlust iets opschroeven moet het voor elkaar kunnen komen!

Opstelling: Niels Edens, Niekie Pellens (Job van Heemskerck), Brian Pouw, Joep Paulussen, Maxim Andriessen, Olivier Huikeshoven, Josia Bruggen(Felix Mispelblom), Niels Stroucken, Dominique Brand, Jeroen Olthof (Olivier Blaauw), Wietse Schouten (Dico v/d Hazel).