BFC A1 steviger op plek twee na winst op Waterwijk

BFC A1 blijft in het spoor van koploper Roda’23. Na de 0-4-winst op Waterwijk staat het elftal van Michel Bijlsma stevig op plek twee in de hoofdklasse A.

Het wedstrijdbeeld bij Waterwijk – BFC A1 was al snel duidelijk. In tegenstelling tot een week geleden tegen De Dijk moest BFC A1 het spel maken en had het constant de bal. Tim Heijnen kwam af en toe dreigend door op rechts, maar enorme kansen kon BFC niet creëren. Pas na een half uur spelen kreeg Samir de bal mooi mee van Vince, zijn schot raakte de bovenkant van de lat. Verder waren de kansen schaars en was het spel in de passing en aannames erg slordig. Positief was dat de verdediging weer ijzersterk stond te spelen Stefan had het op een paar doeltrappen na erg rustig.

BFC begon scherp aan de tweede helft en dit leidde al bijna snel tot de openingstreffer van Tobias. Vijf minuten later werd Tobias knap weggestuurd door Jostein die op zijn beurt Samir bediende die eindelijk de openingstreffer kon maken. Je zag direct dat de hoop weg was bij Waterwijk en Samir kon al snel zijn tweede doelpunt maken met een flegmatiek hakje. Jostein rondde het karwei af na een goede pass van Thijs: 0-3. Helaas voor de goede doelman van Waterwijk raakt hij even later geblesseerd aan zijn schouder. Zonder een doelman had BFC de score moeten vergroten, maar alleen Jostein kon nog dit voordeel nog omzetten: 0-4.

Een prima overwinning en al helemaal nu concurrent ZOB twee punten liet liggen bij CSW.  De achterstand op koploper Roda’23 blijft vier punten.