BFC 2 ongeslagen Winterkampioen!

Na een zeer geslaagd ‘Winterkampioen’-feest van het 1ste elftal van BFC was het afgelopen zondag de beurt aan de B-selectie, oftewel het 2de. De uitwedstrijd in- en tegen Laren moest gewonnen worden om zeker te zijn van de eerste plek op de ranglijst. Dit hoogstaande duel in de altijd spannende reserve 4de klasse werd gewonnen met 5-2 en werd vooral gekenmerkt door een aantal schitterende doelpunten.

BFC 2 moest aantreden onder barre omstandigheden, het grasveld was namelijk langzaamaan in een modderpoel veranderd. Supersub Thomas Niehe over de grastuin: “De kwaliteit van het veld werd al direct zichtbaar tijdens het warmlopen. Mijn passes veranderde direct in ballen-van-een-wijkagent en dit kwam mijn spel niet ten goede. Gelukkig hebben we de overwinning naar ons toe weten te trekken”.

De 5-2 overwinning in Laren betekent dat het 2de het jaar 2012 bovenaan eindigt in de competitie! Een geweldige opsteker voor de mannen van trainer en coach Sebastiaan Brouwer. Een woordje van de trainer; “Door onze ongeslagen status zijn we dé te kloppen ploeg in het komende half jaar, echter beschik ik over een onwijs sterke groep en dan doel ik voornamelijk op de verdediging. We hebben niet voor niets pas 14 doelpunten tegen!”. “Ik wil natuurlijk geen onderscheid maken maar de verdediging is echt de drijvende kracht achter dit team, eigenlijk zijn die mannen gewoon te goed. Ik voel mij werkelijk vereerd om te werken met jongens van dit kaliber” aldus een tevreden coach.

Het moge duidelijk zijn dat de mannen van Brouwer er alle vertrouwen in hebben dat ze de huidige lijn kunnen doortrekken in 2013. Het zou toch geweldig zijn als, zowel het 1ste als het 2de, met die felbegeerde kampioensschaal aan de haal gaan in het nieuwe jaar. We gaan het zien!

Fijne feestdagen en veel succes in het komende voetbaljaar!

Een toeschouwer.