BFC 1 zet goede stap richting kampioenschap!

Ouderkerk 1 – BFC 1   (0-1)   0-2

 

 

De vrije trap van Dico Knevel (niet in beeld) draait onverwacht voor de keeper van Ouderkerk in de korte hoek: 0-2!

BFC 1 heeft in de inhaalwedstrijd op paaszaterdag, in en tegen Ouderkerk, een goede stap gezet richting het kampioenschap. Op het fraaie complex van SV Ouderkerk zochten beide ploegen vanaf de aftrap de aanval waardoor het van meet af aan voor de vele toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd werd.

BFC had duidelijk het beste van het spel en kreeg ook al direct wat mogelijkheden om te scoren. Het moest echter wachten tot de 17de minuut eer het de handen in de lucht kon steken om het eerste doelpunt te vieren. Na een verkeerde uittrap van de doelman van Ouderkerk vond Jullian van der Lek de geheel vrijstaande Tom Beekman die de bal koelbloedig tussen de palen deed belanden 0-1.

Ouderkerk ging direct op jacht naar de gelijkmaker maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Het was BFC dat met uitstekende aanvallen de beste kansen kreeg maar had voor het doel van de gastheren niet het geluk om de score te verhogen. Als er niet een keeper of een been van de tegenstander tussen zat was het wel het ijzerwerk waar de bal op belandde. Met een 0-1 ruststand mochten beide ploegen aan de thee.

Na de rust moest de sterk spelende Freek Rovers helaas naar de kant met een liesblessure, deze werd echter uitstekend vervangen door de van een blessure terugkerende Pepijn Andriessen. Ouderkerk ging op jacht naar de gelijkmaker maar wist niet echt gevaarlijk te worden. BFC vergat echter de wedstrijd definitief in het slot te gooien waardoor het gevaar op een tegendoelpunt aanwezig bleef. In de 78ste minuut moest de wederom sterk keepende Desmond Ording gestrekt naar de bovenhoek om een vrije trap met een knappe redding uit zijn doel te houden. In het laatste kwart van de wedstrijd mochten de A-junioren Jeroen Olthof en Mike Ruitenbeek hun opwachting maken. Ook met deze beide jeugdspelers in de gelederen bleef BFC de bovenliggende partij. De Bussummers moesten echter wachten tot vijf minuten voor tijd de score werd verdubbeld. Het was aanvoerder Dico Knevel die op Knevelriaanse wijze de doelman van Ouderkerk verraste en een vrije trap in éénmaal binnenschoot.

Na afloop bleek concurrent AS’80 wederom punten gemorst te hebben in de wedstrijd tegen Muiderberg waardoor de voorsprong voor BFC is opgelopen naar 9 punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Maandag, tweede paasdag, mogen de Bussummers op de Meerweg aantreden voor de streekderby tegen BVV’31.

Martin Oosterdijk