BFC 1 wint verdiend van koploper SCH’44

SCH ’44 1 – BFC 1  (0-2)  2-4

 

De hoofdmacht van BFC heeft in de uitwedstrijd tegen koploper SCH ’44 volkomen verdiend de drie punten weten binnen te halen.

De Bussumse formatie moest noodgedwongen, door schorsingen, vooral in de verdediging sleutelen aan de samenstelling maar had in de gelegenheidsbacks Siemen van Tongeren en Pepijn Andriessen prima vervangers. Vanaf het begin zocht BFC de aanval en de Bussummers kregen in de eerste 20 minuten al voldoende mogelijkheden om de score te openen maar misten de finesse om het net te vinden. Ook SCH probeerde de weg naar het Bussumse doel te vinden maar de Bussummers gaven de tegenstander weinig ruimte en gaven dan ook weinig kansen weg. Na 25 minuten kwam BFC op voorsprong. De sterk spelende Gerrit Snijders brak over de linkerflank door en bood Sander Waterland een niet te missen kans wat de 0-1 betekende. SCH moest op jacht naar de gelijkmaker maar kwam niet verder dan een goede kans in de 34ste minuut. In de 37ste minuut was het Gerrit Snijders die binnen de 16 meter lijnen onreglementair werd gevloerd wat een strafschop voor de Bussummers betekende. Aanvoerder Dico Knevel wist de bal onberispelijk vanaf de stip achter de doelman te schieten en zo de voorsprong te verdubbelen. De enige mogelijkheid die SCH wist te creëren was drie minuten voor het rustsignaal maar de sterk keepende Damian Ranzijn wist een tegentreffer te voorkomen.
Na de verplichte theepauze zocht SCH volop de aanval. De Bussummers wisten door vooral een sterk teamoptreden overeind te blijven. Het was zelfs BFC wat de beste mogelijkheden kreeg. In de 72ste minuut was het topscorer Sander Waterland die met zijn 16de competitiedoelpunt de 0-3 op het scorebord zette. In een alles of niets offensief kwam SCH vijf minuten later door een frommelgoal op 1-3 en leek de wedstrijd nog spannend te worden. De Bussumse formatie ging echter volop de strijd aan en gaf geen krimp. In de 83ste stuurde Dico Knevel met een splijtende pass Mike Ruitenbeek de ruimte in. De BFC spits wist zich na een paar knappe passeerbewegingen vrij te spelen en de 1-4 binnen te schieten. Drie minuten later kwamen de gastheren uit Harmelen nog terug tot 2-4. Het had hier echter wel de hulp van een Bussumse verdediger voor nodig die ongelukkig de bal in eigen doel werkte. De resterende tijd was voor de gastheren te kort om nog dichterbij te komen.
Tevreden over het getoonde spel en de tomeloze inzet konden de spelers en de weer volop meegereisde trouwe aanhang met drie punten op zak huiswaarts. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 27 april in eigen huis tegen streekgenoot Victoria.

 

Martin Oosterdijk