BFC 1 wint ook laatste competitiewedstrijd

BFC 1 – FC Weesp 1 (1-0) 4-2

BFC 1 heeft op de laatste speeldag van de reguliere competitie op eigen veld een relatief simpele overwinning geboekt op FC Weesp. Vooral in de openingsfase van de wedstrijd speelde BFC sterk en kwamen de gasten er niet aan te pas. De bezoekers, die een overwinning nodig hadden om eventueel nog kans te maken op een plek in de nacompetitie, waren zeker niet naar Bussum gekomen voor de schoonheidsprijs en loerden vooral op de counter.

BFC viel aan, kreeg genoeg kansen maar wist het net niet te vinden. In de 43ste minuut was het Felix Mispelblom die na een fraaie individuele actie de 1-0 binnen schoot. De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. BFC bleef de aanval zoeken en zag de net in het veld gekomen topscorer Tjerk Posthuma na een uur de 2-0 binnen koppen. Vijf minuten later was het de goed mee opgekomen linksback Joeri Ebbelaar die beheerst de Weesper doelman verschalkte. Op jacht naar meer doelpunten vergat BFC zijn verdedigende stellingen en wist FC Weesp tweemaal tegen te scoren. Het was echter Tjerk Postuma die uit een strafschop en met zijn 40ste!! doelpunt van het seizoen voor de 4-2 eindstand zorgde.

Met een stevige tweede plaats op zak en een doelsaldo van 90 doelpunten voor en 22 tegen start de hoofdmacht volgende week met de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Helaas heeft men dan niets meer aan deze mooie cijfers en zal het in Soest tegen Hees vol aan de bak moeten om de kans op promotie in stand te houden.