BFC 1 wint laatste bekerduel van Batavia ’90

BFC 1 – Batavia’90 1: (2-2) 4-3

BFC 1 heeft in de laatste bekerwedstrijd van de groepsfase een nipte overwinning geboekt op vierdeklasser Batavia ’90 uit Lelystad. De Bussumse formatie had echter grote moeite met de tegenstander om dit resultaat te bereiken.

De jeugdige formatie wilde, vooral na het goede spel van j.l. woensdag tegen AH, het thuispubliek vermaken met goed spel. Echter bleek de tegenstander vooral individueel te beschikken over een aantal uitstekende spelers waar de Bussummers maar moeilijk vat op konden krijgen. De openingsfase van de wedstrijd was voor de gasten uit Lelystad zonder dat deze echt gevaarlijk konden worden. In de tegenaanval kreeg BFC in het eerste kwartier een goede mogelijkheid om de score te openen maar voorin had men het vizier nog niet op scherp staan. In de 18de minuut was het Batavia wat de leiding nam. Na een domme handsbal aan BFC zijde, net buiten het strafschopgebied van de Bussummers, werd de toegekende vrije trap feilloos achter stand-in doelman Tom van Harmelen in de kruising geschoten. BFC moest op jacht naar de gelijkmaker maar deed dat veelal te gehaast en te slordig. Het werd 12 minuten later zelfs nog erger toen de snelle spits van de gasten aan buitenspel wist te ontsnappen en simpel voor de 0-2 kon zorgen. Nog geen vijf minuten later wist doelman Tom van Harmelen, door goed uit zijn goal te komen, een 0-3 achterstand te voorkomen. BFC begon wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en na 37 minuten vond de scheidsrechter dat de vallende Siemen van Tongeren door een overtreding binnen de beruchte lijnen van de tegenstander werd gestuit en BFC een strafschop mocht nemen. Aanvoerder Dico Knevel wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot vanaf 11 meter feilloos raak. Na deze aansluitingstreffer kreeg de aanvoerder van Batavia om onduidelijke redenen zijn tweede gele kaart en mocht zich al vroeg douchen. Tegen 10 man wist BFC nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Het was Bas ‘t Hart die een voorzet vanaf rechts subliem afrondde. Met deze 2-2 stand werd na 45 minuten de kleedkamer opgezocht.

Tweede helft

De tweede helft begon nogal bizar voor de Bussummers, voordat de bal zijn eerste omwenteling had gemaakt werd de aanvoerder van BFC met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Dit omdat hij de wissels doorgaf iets waar de leidsman schijnbaar niet van gediend was. De tweede helft speelden beide ploegen dus nog met 10 spelers. BFC was vol goede moed uit de kleedkamer gekomen maar moest al na zes minuten een tegengoal incasseren. Na een misverstand in de Bussumse verdediging was het een koud kunstje voor de spits van Batavia om voor de derde keer deze middag het net te vinden. BFC liep net als in de eerste helft wederom achter de feiten aan en had dit vooral aan zichzelf te danken. In alle ijver op zoek naar de gelijkmaker werd het voetbal er niet beter op. Na 24 minuten was het dan toch raak. Een goed genomen hoekschop van Nasserdin Azzouzi werd bij de tweede paal door Ahmed El Kanim achter de doelman gewerkt. BFC bleef de aanval zoeken maar bleef slordig waardoor ook Batavia nog weleens voor het doel van de Bussummers verscheen zonder echt gevaarlijk te worden. In de 40 ste minuut was het invaller Olivier Blaauw die voor de winnende treffer zorgde. Een voorzet op maat van Nasserdin Azzouzi werd knap door de aanvaller binnen gekopt. Op de valreep wist BFC 1 zo dus alsnog deze bekerwedstrijd winnend af te sluiten.

Programma

Volgende week zondag, op 7 september, start het Bussumse vlaggenschip het nieuwe seizoen op de Meerweg tegen Roda’46. De formatie hoopt dan op veel steun langs de lijn!

Aanvang 14.00 uur.