BFC 1 – Victoria 1 3-1

In een zeer onderhoudende wedstrijd tegen streekgenoot Victoria hebben de heren van BFC 1 goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitieplaatsen. Beide ploegen, die nog kans maken op deelname in de nacompetitie, wisten vooraf wat hen te doen stond. BFC mocht niet verliezen en de bezoekers uit Hilversum moesten winnen om nog kans te maken op het toetje aan het eind van het seizoen. BFC wilde echter graag de drie punten op de Meerweg houden zodat ze de kans hierop geheel in eigen hand zouden houden.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelden beide ploegen dan ook voor de winst en werd het een zeer open eerste helft. BFC liet zo nu en dan teveel ruimte waar de Victorianen makkelijk door heen leken te voetballen. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers maar hun voorwaartsen wisten het net niet te vinden. Ook BFC kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen maar hadden last van hetzelfde euvel. Met aan beide kanten voldoende kansen was het een wonder dat de eerste helft met een 0-0 stand werd bereikt.

De tweede helft begon BFC sterker en drukte Victoria terug op eigen helft. Met goed combinatievoetbal werden de Hilversummers bestreden maar in deze wisten soms met kunst en vliegwerk de 0 te houden. Na een uur spelen mocht, de met een lichte blessure aan de gehouden, Tim Koeman zijn opwachting maken. In de 69ste minuut wist hij een corner in één keer achter de Hilversumse doelman te krijgen en stonden de Bussummers dan eindelijk met 1-0 voor. Victoria moest nu vol op de aanval in de achtervolging maar waren niet bij machte zich grote kansen te creeëren. BFC bleef de sterkere ploeg en tien minuten voor tijd was het Leroy Oehlers die de score verdubbelde na een goede aanval. De wedstrijd leek gespeeld maar leek twee minuten voor tijd nog spannend te worden toen de tegenstander uit het niets op 2-1 kon komen. In de 90ste minuut bracht Dico Knevel na een snelle counter van de Bussummers de marge weer op twee doelpunten. Door deze verdiende 3-1 overwinning heeft BFC deelname aan de nacompetitie in eigen hand.

Volgende week hebben de Bussummers een weekje rust waarna op 6 mei de thuiswedstrijd tegen SV Zeist op het programma staat.