BFC 1 verliest van tien man Forza Almere

Het vol ambities overlopende BFC 1 is in de uitwedstrijd tegen Forza Almere tegen een behoorlijke zeperd aangelopen: 3-0. Vanaf de eerste minuut werd langs de kant al duidelijk dat het wel eens een zware middag kon gaan worden. Het Bussumse vlaggenschip begon slap aan de wedstrijd en de aan het begin van het seizoen uitgesproken ambities waren bij de spelers op het veld niet terug te zien. BFC vond een tegenstander tegenover zich die wel vol de strijd aan wilde gaan. Naast een uitstekende wedstrijdinstelling en winnaarsmentaliteit bij de gastheren uit Almere beschikten ze ook nog eens over een aantal individueel zeer sterke spelers waar BFC gedurende de wedstrijd maar geen grip op kreeg.

Ondanks het matige spel van de Bussummers kregen ze toch de beste kans van de eerste helft maar Siemen van Tongeren vond in de 18de minuut de doelman van Forza op zijn weg. Na 31 minuten werd de wedstrijd voor korte tijd gestaakt nadat een speler van Forza Almere terecht tegen een rode kaart was aangelopen. Met een numerieke meerderheid voor BFC werd de wedstrijd hervat wat echter voor beide ploegen voor rust weinig opleverde. Met een 0-0 stand werd de tweede helft begonnen. Ondanks de vele waarschuwingen in de rust van de staf aan de spelers dat men voor de punten moest knokken leken deze woorden niet aangekomen.

Binnen twee minuten wist Forza al te profiteren van onnodig balverlies op het middenveld waar de Forzaspits wel raad mee wist en bekwaam de 1-0 op het scorebord zette. Nu moesten de BFC ers zich wel van hun beste kans laten zien maar helaas kwam dat er niet van. BFC was geen schim van de eerste wedstrijden en van het fraaie combinatievoetbal was deze zondagmiddag dan ook weinig tot niets over. Het was juist Forza dat ondanks één man minder voor het meeste gevaar kon zorgen. Het bleef echter lang bij een 1-0 achterstand zodat de hoop op een goed resultaat aanwezig bleef. Twee minuten voor tijd werd de misere bij BFC nog erger nadat een fout van de BFC doelman koelbloedig werd afgestraft. In blessuretijd werd het nog erger. Na slecht verdedigend ingrijpen moest BFC een derde tegengoal incasseren.

De komende weken wacht BFC een zwaar programma waarbij de Bussummers vooral mentaal uit een ander vaatje zullen moeten tappen willen ze al niet snel in de competitie op achterstand komen te staan. (Martin Oosterdijk)