BFC 1 vergeet drie punten mee te nemen uit Blaricum

BVV ’31 1 – BFC 1 (1-2) 2-2

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft de hoofdmacht van BFC zich, tijdens zijn debuut in het zaterdagvoetbal, vreselijk tekort gedaan en moest het genoegen nemen met een puntendeling. In de streekderby tegen BVV ’31 werd het veldoverwicht op het Blaricumse kunstgrasveld niet in winst omgezet.

BFC begon de wedstrijd met aanvallende intenties en zag in de tweede minuut Tjerk Posthuma de eerste kans missen. Drie minuten later stond men zelfs al tegen een achterstand aan te kijken. Een lange bal van achteruit belandde bij één van de Blaricumse spitsen die vanuit buitenspelpositie simpel doelman Ording wist te verschalken. Ondanks de protesten over het vermeende buitenspel werd het doelpunt goedgekeurd. BFC wilde deze domper snel rechtzetten maar op jacht naar de gelijkmaker speelde het vaak te gehaast en onrustig. Toch kreeg het een paar mogelijkheden maar in en rond het strafschopgebied was men niet scherp genoeg om de Blaricummers pijn te doen. De Bussumse formatie had zelfs geluk dat de gastheren op de counter de voorsprong niet verdubbelde.

In de 23ste minuut was het dan toch raak. Het was Jostein Ohm die met een schot van 30 meter de Blaricummer doelman wist te verschalken en de stand gelijk trok. Op jacht naar de voorsprong bleef BFC de aanval zoeken maar men kwam maar moeizaam door de Blaricumse verdediging heen. De gastheren, loerend op de counter, kwamen maar zelden van hun eigen helft af. Op slag van rust kwam BFC dan toch nog op een verdiende voorsprong. Jostein Ohm vond na een knappe individuele actie via de kluts Dico Knevel die geen moeite had de bal tegen de touwen te schieten. Met een nipte voorsprong op zak kon men richting kleedkamer voor de verplichte rust. De tweede helft was nog geen halve minuut aan de gang of aanvoerder Knevel stond al oog in oog met de Blaricummer goalie. Waar een ieder al rekende op een 1-3 voorsprong rolde de bal tot ontzetting van iedere BFC-er aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. BVV ’31 probeerde wat meer de aanval te zoeken op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een kwartier in het tweede bedrijf kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Op een vrije trap zo’n meter of 10 buiten het strafschopgebied had doelman Ording geen antwoord. BFC leek vier minuten later weer op voorsprong te komen maar de treffer van Jostein Ohm werd, volgens velen onterecht, wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste twintig minuten weet BFC ondanks voldoende mogelijkheden niet meer te scoren. Zo moet het dus genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel.

Komende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en komt Roda ’23 naar de Meerweg. Aanvang 15.15 uur.